Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Så enkelt, men med smaker som är helt ljuvliga!

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 25 g smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och dra kastrullen från plattan. Låt äggen ligga kvar i vattnet 6 min. Häll av kokvattnet och kyl under kallt rinnande vatten tills de är ljumma.
  2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalen börjar lossna och de blir knastertorra. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama nötterna så att skalet gnuggas bort.
  3. Smält smör i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt.
  4. Servera äggen med brynt smör, hackade hasselnötter och flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Påskäggsbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ägg- och olivbröd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kalljästa briocher

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tuppkammar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tryffeläggröra toppad med parmesan

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Barnens hemgjorda energi-bar

Betyg
Betyg
(4)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 6 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 25 g smör
  • flingsalt

Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Så enkelt, men med smaker som är helt ljuvliga!

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och dra kastrullen från plattan. Låt äggen ligga kvar i vattnet 6 min. Häll av kokvattnet och kyl under kallt rinnande vatten tills de är ljumma.
  2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalen börjar lossna och de blir knastertorra. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama nötterna så att skalet gnuggas bort.
  3. Smält smör i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt.
  4. Servera äggen med brynt smör, hackade hasselnötter och flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Äggröra med tryffel

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(88)
Spara recept

Påskäggsbröd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Ägg- och olivbröd

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kalljästa briocher

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tuppkammar

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tryffeläggröra toppad med parmesan

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Barnens hemgjorda energi-bar

Betyg
Betyg
(4)