Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Så enkelt, men med smaker som är helt ljuvliga!

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (4)
  • 6 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 25 g smör
  • flingsalt

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och dra kastrullen från plattan. Låt äggen ligga kvar i vattnet 6 min. Häll av kokvattnet och kyl under kallt rinnande vatten tills de är ljumma.
  2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalen börjar lossna och de blir knastertorra. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama nötterna så att skalet gnuggas bort.
  3. Smält smör i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt.
  4. Servera äggen med brynt smör, hackade hasselnötter och flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Bananpannkakor

(33)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbssmoothie

(96)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)
4 st
  • Ingredienser (4)
  • 6 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 25 g smör
  • flingsalt

Krämigt kokt ägg med brynt smör och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Så enkelt, men med smaker som är helt ljuvliga!

Tillagningstid: 15 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och dra kastrullen från plattan. Låt äggen ligga kvar i vattnet 6 min. Häll av kokvattnet och kyl under kallt rinnande vatten tills de är ljumma.
  2. Rosta hasselnötterna i ugnen tills skalen börjar lossna och de blir knastertorra. Lägg nötterna i en kökshandduk och krama nötterna så att skalet gnuggas bort.
  3. Smält smör i en kastrull och låt det brynas tills det är gyllene i färgen och doftar nötigt.
  4. Servera äggen med brynt smör, hackade hasselnötter och flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bikarbonatsbröd med äpple och fänkål

(4)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Mango passion smoothie

(8)

Bananpannkakor

(33)

Frasvåfflor

(123)

Jordgubbssmoothie

(96)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies