För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

Betyg (1-5):
3.93 (15 betyg)

Så otroligt gott, nästan som en risotto men med vita bönor istället. Detta serveras med ugnsrostade rotfrukter. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g jordärtskocka
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g blomkål
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • Krämiga Bönor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g kokta stora vita bönor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • färska örter, att garnera med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba rotfrukterna rena och skär i jämnstora bitar. Plocka blomkålen i buketter. Vänd runt allt med olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 30–35 min.

Krämiga bönor:

  1. Fräs löken i olja. Häll i vatten och fond och låt småputtra tills löken är mjuk. Rör ner crème fraiche och bönorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Riv över lite citronskal på grönsakerna och servera med bönorna. Garnera med örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-05-03

Riktigt gott med citronen! Jag hade i 2 pkt bönor för att det skulle räcka till 4 portioner.

Pirre

2020-02-01

En höjdare!! 👍🏻👍🏻

Therése

2020-01-26

Riktigt smarrigt! Citronen är pricken över i:et.

Liknande recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(6)

Vegetarisk kikärtsgryta

(23)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 300 g jordärtskocka
  • 300 g morot
  • 300 g palsternacka
  • 300 g blomkål
  • 0.5 citron, finrivet skal (endast det gula)
  • Krämiga Bönor
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond eller 1 buljongtärning
  • 2 dl crème fraiche
  • 400 g kokta stora vita bönor, avsköljda, på burk, bruttovikt
  • salt och svartpeppar
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • färska örter, att garnera med

Krämiga vita bönor med vinterns rotfrukter

Betyg (1-5):
3.93 (15 betyg)

Så otroligt gott, nästan som en risotto men med vita bönor istället. Detta serveras med ugnsrostade rotfrukter. Recept av Filip Poon

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skrubba rotfrukterna rena och skär i jämnstora bitar. Plocka blomkålen i buketter. Vänd runt allt med olja på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen 30–35 min.

Krämiga bönor:

  1. Fräs löken i olja. Häll i vatten och fond och låt småputtra tills löken är mjuk. Rör ner crème fraiche och bönorna. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Riv över lite citronskal på grönsakerna och servera med bönorna. Garnera med örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-05-03

Riktigt gott med citronen! Jag hade i 2 pkt bönor för att det skulle räcka till 4 portioner.

Pirre

2020-02-01

En höjdare!! 👍🏻👍🏻

Therése

2020-01-26

Riktigt smarrigt! Citronen är pricken över i:et.

Liknande recept

Rotfruktsråraka med bönsalsa

(6)

Vegetarisk kikärtsgryta

(23)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(5)

Pasta med morotssås och krunchiga kikärtor

(73)

Bönbiffar med picklad blomkål

(13)