Krämig svampsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (90 betyg)

Smakrik soppa med din favoritsvamp, gul kantarell, champinjon eller kanske trattkantarell. Vispad grädde gör soppan fyllig och extra festlig.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter rensad färsk svamp
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 2 krm örtsalt, efter smak
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 4 msk hackade färska örter

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar om den är stor. Fräs svamp och lök i fettet tills nästan all vätska från svampen kokat in.
  2. Smula i buljongtärningarna och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme ca 10 min.
  3. Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i soppan och koka ca 3 minuter. Smaka av med soja, salt och nymalen peppar. Strö över kryddgrönt.

Servering

Servera med gratinerade ostsmörgåsar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Åke

2017-10-30

Mjöl i en soppa? Skippa vatten, används 40% grädde istället och koka till önskad konsistens, då slipper du fuska med mjöl

Liknande recept

Spara recept

Toast på julskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kantarellsoppa med varm macka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 liter rensad färsk svamp
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • 2 msk vetemjöl
  • 0.5 dl vispgrädde
  • 1 tsk soja
  • 2 krm örtsalt, efter smak
  • 1 krm vitpeppar, efter smak
  • 4 msk hackade färska örter

Krämig svampsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.86 (90 betyg)

Smakrik soppa med din favoritsvamp, gul kantarell, champinjon eller kanske trattkantarell. Vispad grädde gör soppan fyllig och extra festlig.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär svampen i bitar om den är stor. Fräs svamp och lök i fettet tills nästan all vätska från svampen kokat in.
  2. Smula i buljongtärningarna och häll på vattnet. Koka under lock på svag värme ca 10 min.
  3. Rör ut mjölet i grädden. Vispa ner redningen i soppan och koka ca 3 minuter. Smaka av med soja, salt och nymalen peppar. Strö över kryddgrönt.

Servering

Servera med gratinerade ostsmörgåsar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Åke

2017-10-30

Mjöl i en soppa? Skippa vatten, används 40% grädde istället och koka till önskad konsistens, då slipper du fuska med mjöl

Liknande recept

Spara recept

Toast på julskinka

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit bönsoppa med svamp och örtolja

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Krämig lammfärsrisoni med svamp och chèvre

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kantarellsoppa med varm macka

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)