Krämig spenatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.36 (11 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak av spenat och en touch av curry. Toppa med kokta ägghalvor och stekt korv.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
  2. Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
  3. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(12)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 gul lök, hackad
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • smör eller olja, till stekning
  • 1 msk curry
  • 3 morötter, grovrivna
  • 400 g fryst bladspenat, något tinad
  • 9 dl vatten
  • 1 dl torkade röda linser
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl grädde eller crème fraiche
  • salt och svartpeppar
  • Topping till soppan
  • 4 ägg
  • 2 korvar
  • smör, till stekning
  • srirachasås eller sambal oelek

Krämig spenatsoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.36 (11 betyg)

Mild och len soppa med ljuvlig smak av spenat och en touch av curry. Toppa med kokta ägghalvor och stekt korv.

Tillagningstid: 1 tim
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs lök och vitlök i smör eller olja några minuter. Tillsätt curryn och stek någon minut till. Tillsätt resterande ingredienser utom grädden. Låt koka tills linserna är mjuka, 15–20 min.
  2. Koka äggen 5 min, skölj i kallt vatten och skala direkt. Skär korvarna i slantar och stek i smör till fin färg.
  3. Häll i grädde eller crème fraiche och mixa soppan slät. Smaka av med salt och peppar. Toppa soppan med ägghalvor, korv och ev srirachasås vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ostpaj med spenat

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Ängssyrasoppa

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grönkålspaj med fetaost

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Ugnsbakad laxfilé med ägg- och avokadoröra

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Mexikansk vegopaj

Betyg
Betyg
(12)