Krämig rucolasill

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 15 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 30 g rucola
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 fintärnat rött äpple
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • salt

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 cm bitar. Mixa rucolan med lite av crème fraichen tills den är riktigt grön. Tillsätt citronskal och citronsaft, smaka av med salt. Vispa resterande crème fraiche hård och vänd ner i såsen. Varva sås och sill med äpple och purjolök i en skål eller glasburk.

Servering

Garnera sillen med rucola blandat med tärnat äpple och hackad purjo.

Tips

Visste du att om du rör crème fraiche blir den rinnig men om du vispar den blir den hård.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Levain med laxröra

(6)

Krämig citron- och timjansill

(17)

Krämig kumminsill

(4)

Löjromssill med citron

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Sommarsill

(1)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 30 g rucola
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 citron, finrivet skal och saft
  • 1 fintärnat rött äpple
  • 5 cm finhackad purjolök
  • 420 g inläggningssill (5-minuterssill)
  • salt

Krämig rucolasill

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

Tillagningstid: 15 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 cm bitar. Mixa rucolan med lite av crème fraichen tills den är riktigt grön. Tillsätt citronskal och citronsaft, smaka av med salt. Vispa resterande crème fraiche hård och vänd ner i såsen. Varva sås och sill med äpple och purjolök i en skål eller glasburk.

Servering

Garnera sillen med rucola blandat med tärnat äpple och hackad purjo.

Tips

Visste du att om du rör crème fraiche blir den rinnig men om du vispar den blir den hård.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Cottage cheese-röra med dill, pepparrot och äpple

(0)

Levain med laxröra

(6)

Krämig citron- och timjansill

(17)

Krämig kumminsill

(4)

Löjromssill med citron

(7)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Sommarsill

(1)

Krämig dragonsill med drag av vinäger

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies