Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

En krämig risotto gjord på grötris med spenat och champinjoner.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g fryst bladspenat (hela blad), tinad
  • 70 g Grana padano, riven
  • salt och svartpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g rökt skinka, i tunna skivor

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar, håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
  2. Sänk värmen och späd med buljongen, lite i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ner spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grötris
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 100 g fryst bladspenat (hela blad), tinad
  • 70 g Grana padano, riven
  • salt och svartpeppar
  • 150 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 100 g rökt skinka, i tunna skivor

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

En krämig risotto gjord på grötris med spenat och champinjoner.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongtärningar, håll buljongen varm. Fräs vitlöken i olja utan att den får färg i en kastrull. Tillsätt riset och fräs någon minut under omrörning. Häll på vinet och låt det koka in i riset.
  2. Sänk värmen och späd med buljongen, lite i taget. Rör om då och då. Risotton är klar när riset är mjukt men med tuggig kärna. Vänd ner spenaten med det sista av buljongen och därefter den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek svampen i smör, vitlök och timjan på hög värme till fin färg. Stek hastigt skinkskivorna på hög värme i samma panna. Servera risotton med svampen och skinkan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(29)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(30)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(55)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies