Krämig rabarberpannkaka

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

En högt älskad vårprimör gör succé i denna mumsiga kaka tillsammans med mandel, vanilj och söta små gubbar.

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 50 g rostade mandelspån
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 ägg, endast gulor
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl socker
  • 2.5 dl vatten
  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar, i bitar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk socker
  • 1 msk florsocker

Gör så här

Dag 1

  1. Finfördela mandelspånen i en matberedare. Tillsätt mjöl, salt och socker och blanda. Häll sedan i äggulor, ägg och grädde och vispa till en fin smet. Låt stå i kylen i 24 timmar.

Dag 2

  1. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills ca 2/3 dl återstår. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en gryta. Häll i socker och vatten och koka tills sockret löst sig. Skala rabarbern och skär den i små bitar, lägg dem i sockerlagen och låt den svalna av.
  2. Låt rabarbern stå och dra minst 20 minuter och sedan rinna av ordentligt. Fördela den i små smorda portionsformar. Rör om i äggsmeten och häll på den. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.
  3. Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över limesaften. Blanda socker och limeskal och blanda med jordgubbarna. Sikta florsocker över pannkakan när den svalnat och servera den med jordgubbarna och yoghurten.

Tips

Pannkakan kan också gräddas i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm) i ca 20 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Saras påsktårta

(177)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Kärleksmums grundrecept

(427)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 50 g rostade mandelspån
  • 1 tsk vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 2 ägg, endast gulor
  • 3 ägg
  • 2.5 dl vispgrädde
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 0.5 vaniljstång
  • 2.5 dl socker
  • 2.5 dl vatten
  • 200 g rabarber
  • 200 g jordgubbar, i bitar
  • 1 lime, rivet skal och pressad saft
  • 1 msk socker
  • 1 msk florsocker

Krämig rabarberpannkaka

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

En högt älskad vårprimör gör succé i denna mumsiga kaka tillsammans med mandel, vanilj och söta små gubbar.

Ugnstemperatur:200º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

Dag 1

  1. Finfördela mandelspånen i en matberedare. Tillsätt mjöl, salt och socker och blanda. Häll sedan i äggulor, ägg och grädde och vispa till en fin smet. Låt stå i kylen i 24 timmar.

Dag 2

  1. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter tills ca 2/3 dl återstår. Skär vaniljstången på längden och lägg den i en gryta. Häll i socker och vatten och koka tills sockret löst sig. Skala rabarbern och skär den i små bitar, lägg dem i sockerlagen och låt den svalna av.
  2. Låt rabarbern stå och dra minst 20 minuter och sedan rinna av ordentligt. Fördela den i små smorda portionsformar. Rör om i äggsmeten och häll på den. Grädda i mitten av ugnen tills smeten har fått gyllenbrun färg, cirka 15 minuter.
  3. Lägg jordgubbarna i en skål. Häll över limesaften. Blanda socker och limeskal och blanda med jordgubbarna. Sikta florsocker över pannkakan när den svalnat och servera den med jordgubbarna och yoghurten.

Tips

Pannkakan kan också gräddas i en liten långpanna (ca 20 x 30 cm) i ca 20 minuter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Nötfri schwarzwaldbakelse

(11)

Min godaste rabarberpaj

(27)

Kladdkaka med marinerade jordgubbar

(48)

Rabarberkaka med kardemumma och marshmallows

(5)

Vit chokladkladdkaka

(180)

Saras påsktårta

(177)

Pavlova med jordgubbs- och rabarberkompott

(6)

Kärleksmums grundrecept

(427)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies