För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Honey- mustard dressing med kokt potatis, rucola och lax.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 msk senap
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk honung
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 40 g rucola

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Blanda ihop yoghurt, senap, citron och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek laxen i portionsbitar i olja. Stek ca 3 min per sida. Perfekt stekt lax har en lite rå mitt.
  3. Dela potatisarna och vänd ihop med dressing, lök och rucola. Servera med laxen.

Servering

Lyxa till salladen med en knippe färsk grön sparris.

Tips

Servera såsen vid sidan om potatisen till de små vid bordet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marga

2016-08-01

Verkar vara superläckra recept! Jag har bara en synpunkt! Undvik att ha för många ingredienser när du gör recepten! Då avstår åtminstone jag från att pröva att laga maten! Helst inte fler än 3 á 4 små smaksättare! Lycka till!!

Liknande recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

(9)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

(4)

Enkel tomatsoppa med grädde

(86)

Krämig laxpasta

(39)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(17)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Klassisk laxburgare

(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 3 dl matyoghurt
  • 2 msk senap
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 2 msk honung
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 rödlök, strimlad
  • 40 g rucola

Krämig potatissallad med stekt lax

Betyg (1-5):
2.91 (11 betyg)

Honey- mustard dressing med kokt potatis, rucola och lax.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i saltat vatten. Blanda ihop yoghurt, senap, citron och honung till en dressing. Smaka av med salt och peppar.
  2. Hetta upp en stekpanna och stek laxen i portionsbitar i olja. Stek ca 3 min per sida. Perfekt stekt lax har en lite rå mitt.
  3. Dela potatisarna och vänd ihop med dressing, lök och rucola. Servera med laxen.

Servering

Lyxa till salladen med en knippe färsk grön sparris.

Tips

Servera såsen vid sidan om potatisen till de små vid bordet.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marga

2016-08-01

Verkar vara superläckra recept! Jag har bara en synpunkt! Undvik att ha för många ingredienser när du gör recepten! Då avstår åtminstone jag från att pröva att laga maten! Helst inte fler än 3 á 4 små smaksättare! Lycka till!!

Liknande recept

Panerad fiskburgare med remouladsås

(9)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Quinoa- och sötpotatisburgare med pepparrotsgräddfil

(4)

Enkel tomatsoppa med grädde

(86)

Krämig laxpasta

(39)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(17)

Tandoorikyckling med ris

(24)

Klassisk laxburgare

(5)