
Krämig pastasallad
Betyg (1-5):
Pastasallad med ugnsstekt fläskfilé. Krämigt med fransk senap, crème fraiche och dragon.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 fläskfilé eller fläskytterfilé
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk olja
- 1 tsk salt
- Pastasallad:
- 350 g pastaskruvar
- 2 dl crème fraiche
- 3 hackade schalottenlökar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk fransk senap
- 1 msk finhackad färsk dragon
- svartpeppar
- 100 g finstrimlade sockerärtor
- 1 strimlad salladslök
- 1 dl hackad persilja
- salt
Gör så här
- Putsa fläskfilén och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet runt om till fin stekyta. Stek klart köttet i ugnen till en innetemperatur på 68°, ca 30 min.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner i kallt vatten.
- Blanda ihop crème fraiche, lök, vinäger, senap och dragon till en sås. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop pasta, sockerärtor och salladslök med såsen och toppa med persilja.
- Skiva köttet i ca 1 cm tunna skivor och servera med pastasalladen.
Liknande recept
Krämig pastasallad
Betyg (1-5):
Pastasallad med ugnsstekt fläskfilé. Krämigt med fransk senap, crème fraiche och dragon.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Putsa fläskfilén och krydda runt om med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn köttet runt om till fin stekyta. Stek klart köttet i ugnen till en innetemperatur på 68°, ca 30 min.
- Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och kyl därefter ner i kallt vatten.
- Blanda ihop crème fraiche, lök, vinäger, senap och dragon till en sås. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda ihop pasta, sockerärtor och salladslök med såsen och toppa med persilja.
- Skiva köttet i ca 1 cm tunna skivor och servera med pastasalladen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!