För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämig pasta med linser och grönpeppar

Betyg (1-5):
2.54 (13 betyg)

En härlig gräddig pastarätt med mycket grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g pasta, t ex penne eller rigatoni
  • 400 g blomkål
  • 1 aubergine
  • 1 tsk olja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk grönpeppar med spad
  • 285 g gröna linser på burk (bruttovikt)
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och tärna auberginen.
  2. Hetta upp 2 tsk olja i en stekpanna. Fräs auberginen mjuk, tillsätt löken och fräs utan att den tar färg, tillsätt blomkålen och fräs ytterligare 2 min under omrörning.
  3. Häll i vatten, grädde och grönpeppar. Låt sjuda ca 10 min. Skölj linserna. Häll i dem och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2018-01-13

Nja det här blir ingen favorit - synd för det lät gott!

Patrik

2017-11-28

Rätten förutsätter att man gillar grönpeppar i lag då den smaken dominerade väl mycket för min egen del. Tycker inte att det var något fel på konsistensen förutsatt att man använder vispgrädde och kokar ihop det den tid som står i receptet, sen suger ju pastan upp del av vätskan när maten väl ligger i tallriken.

Therese

2017-11-27

Mycket god kombination och mättande. Men det blev för mycket grönpeppar i munnen ibland! Kanske är bättre att krossa grönpepparen först så att de blandas mer jämnt i rätten. Det blev också aningens för vattnigt, antingen får man ha i t.ex. lite Maizena eller mindre vatten och mer grädde.

Liknande recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(3)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Coleslaw med kycklingprinskorv

(0)

Enkel tomatsoppa med grädde

(48)

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 320 g pasta, t ex penne eller rigatoni
  • 400 g blomkål
  • 1 aubergine
  • 1 tsk olja
  • 1 gul lök, strimlad
  • 2 dl vatten
  • 3 dl grädde
  • 2 msk grönpeppar med spad
  • 285 g gröna linser på burk (bruttovikt)
  • salt och svartpeppar

Krämig pasta med linser och grönpeppar

Betyg (1-5):
2.54 (13 betyg)

En härlig gräddig pastarätt med mycket grönsaker.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skär blomkålen i mindre buketter och tärna auberginen.
  2. Hetta upp 2 tsk olja i en stekpanna. Fräs auberginen mjuk, tillsätt löken och fräs utan att den tar färg, tillsätt blomkålen och fräs ytterligare 2 min under omrörning.
  3. Häll i vatten, grädde och grönpeppar. Låt sjuda ca 10 min. Skölj linserna. Häll i dem och smaka av med salt och peppar. Servera med pastan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sara

2018-01-13

Nja det här blir ingen favorit - synd för det lät gott!

Patrik

2017-11-28

Rätten förutsätter att man gillar grönpeppar i lag då den smaken dominerade väl mycket för min egen del. Tycker inte att det var något fel på konsistensen förutsatt att man använder vispgrädde och kokar ihop det den tid som står i receptet, sen suger ju pastan upp del av vätskan när maten väl ligger i tallriken.

Therese

2017-11-27

Mycket god kombination och mättande. Men det blev för mycket grönpeppar i munnen ibland! Kanske är bättre att krossa grönpepparen först så att de blandas mer jämnt i rätten. Det blev också aningens för vattnigt, antingen får man ha i t.ex. lite Maizena eller mindre vatten och mer grädde.

Liknande recept

Falafel med rödbetsspagetti ”tabbouleh style” med tahinidipp

(3)

Fyllt bröd med rostad paprikasallad och cashewnötter

(0)

Laxpaket med grönsaker och rökt paprikasmör

(4)

Creamy corn soup med rökt sidfläsk

(19)

Grekisk burgare med ugnsbakad feta och tsatziki

(4)

Coleslaw med kycklingprinskorv

(0)

Enkel tomatsoppa med grädde

(48)

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)