Krämig julsill

Betyg (1-5):
2.93 (28 betyg)

Julsil i krämig sås på majonnäs och kesella. Sillen tillsammans med äpple, morot och inlagd gurka blir en god kombination som gör sig fint på julbordet.

1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 sillfiléer, inlagda
  • 1 gul lök
  • 1 äpple, syrligt
  • 1 morot, liten
  • 0.5 dl cornichoner, små inlagda gurkor (ca 50 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl kesella, gourmet
  • 6 enbär
  • 2 lagerblad
  • Garnering:
  • strimlad morot
  • gräslök
  • rödlök

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av, t ex i ett durkslag.
  2. Skala lök och morot, ev också äpplet. Skär löken i fyra klyftor, sedan i tunna skivor. Skiva moroten tunt. Skär äpplet i 4-6 klyftor. Tag bort kärnhuset och skär tunna skivor. Skiva gurkorna.
  3. Blanda majonnäs och kesella i en skål. Rör ner det skivade, krossade enbär och lagerblad.
  4. Skär hela sillfiléer i bitar. Blanda ner dem. Låt sillen stå övertäckt och svalt ca 1 dygn. Smaka av med salt, peppar, ev lite socker och sillag.
  5. Garnera med finstrimlad morot, hackad gräslök och tunt skivad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-06-16

i första receptet som kom i pappersfom var det rosepeppar i stället för för enbär, och den varianten gör vi året om är jätte god.

Jadwiga B

2012-12-15

Enkelt ,snabbt och jättegott,man kan äta året runt.

Liknande recept

Laxceviche med äpple

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(6)

Currysill med äpple

(15)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(3)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxbakelse

(63)

Citronmarinerad matjes

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 sillfiléer, inlagda
  • 1 gul lök
  • 1 äpple, syrligt
  • 1 morot, liten
  • 0.5 dl cornichoner, små inlagda gurkor (ca 50 g)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl kesella, gourmet
  • 6 enbär
  • 2 lagerblad
  • Garnering:
  • strimlad morot
  • gräslök
  • rödlök

Krämig julsill

Betyg (1-5):
2.93 (28 betyg)

Julsil i krämig sås på majonnäs och kesella. Sillen tillsammans med äpple, morot och inlagd gurka blir en god kombination som gör sig fint på julbordet.

1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Låt sillfiléerna rinna av, t ex i ett durkslag.
  2. Skala lök och morot, ev också äpplet. Skär löken i fyra klyftor, sedan i tunna skivor. Skiva moroten tunt. Skär äpplet i 4-6 klyftor. Tag bort kärnhuset och skär tunna skivor. Skiva gurkorna.
  3. Blanda majonnäs och kesella i en skål. Rör ner det skivade, krossade enbär och lagerblad.
  4. Skär hela sillfiléer i bitar. Blanda ner dem. Låt sillen stå övertäckt och svalt ca 1 dygn. Smaka av med salt, peppar, ev lite socker och sillag.
  5. Garnera med finstrimlad morot, hackad gräslök och tunt skivad rödlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anne

2014-06-16

i första receptet som kom i pappersfom var det rosepeppar i stället för för enbär, och den varianten gör vi året om är jätte god.

Jadwiga B

2012-12-15

Enkelt ,snabbt och jättegott,man kan äta året runt.

Liknande recept

Laxceviche med äpple

(1)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(6)

Currysill med äpple

(15)

Klar lingonsill med rödlök och äpple

(3)

Gravad lax med rosépeppar

(3)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Laxbakelse

(63)

Citronmarinerad matjes

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies