
Krämig julsill
Betyg (1-5):
Julsil i krämig sås på majonnäs och Kesella. Sillen tillsammans med äpple, morot och inlagd gurka blir en god kombination som gör sig fint på julbordet.
Tillagningstid: 1 dygn + 30 min
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 sillfiléer, inlagda
- 1 gul lök
- 1 äpple, syrligt
- 1 morot, liten
- 0.5 dl cornichoner, små inlagda gurkor (ca 50 g)
- 1 dl majonnäs
- 1 dl Kesella, gourmet
- 6 enbär
- 2 lagerblad
- Garnering:
- strimlad morot
- gräslök
- rödlök
Gör så här
- Låt sillfiléerna rinna av, t ex i ett durkslag.
- Skala lök och morot, ev också äpplet. Skär löken i fyra klyftor, sedan i tunna skivor. Skiva moroten tunt. Skär äpplet i 4-6 klyftor. Tag bort kärnhuset och skär tunna skivor. Skiva gurkorna.
- Blanda majonnäs och kesella i en skål. Rör ner det skivade, krossade enbär och lagerblad.
- Skär hela sillfiléer i bitar. Blanda ner dem. Låt sillen stå övertäckt och svalt ca 1 dygn. Smaka av med salt, peppar, ev lite socker och sillag.
- Garnera med finstrimlad morot, hackad gräslök och tunt skivad rödlök.
Liknande recept
Krämig julsill
Betyg (1-5):
Julsil i krämig sås på majonnäs och Kesella. Sillen tillsammans med äpple, morot och inlagd gurka blir en god kombination som gör sig fint på julbordet.
Tillagningstid: 1 dygn + 30 min
1 sats
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Låt sillfiléerna rinna av, t ex i ett durkslag.
- Skala lök och morot, ev också äpplet. Skär löken i fyra klyftor, sedan i tunna skivor. Skiva moroten tunt. Skär äpplet i 4-6 klyftor. Tag bort kärnhuset och skär tunna skivor. Skiva gurkorna.
- Blanda majonnäs och kesella i en skål. Rör ner det skivade, krossade enbär och lagerblad.
- Skär hela sillfiléer i bitar. Blanda ner dem. Låt sillen stå övertäckt och svalt ca 1 dygn. Smaka av med salt, peppar, ev lite socker och sillag.
- Garnera med finstrimlad morot, hackad gräslök och tunt skivad rödlök.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-06-16
i första receptet som kom i pappersfom var det rosepeppar i stället för för enbär, och den varianten gör vi året om är jätte god.
2012-12-15
Enkelt ,snabbt och jättegott,man kan äta året runt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Anne
2014-06-16
i första receptet som kom i pappersfom var det rosepeppar i stället för för enbär, och den varianten gör vi året om är jätte god.
Jadwiga B
2012-12-15
Enkelt ,snabbt och jättegott,man kan äta året runt.