Krämig grönkåls- och pumpagratäng

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Cheddar, grönkål, pumpa... Flera vinterfavoriter i en mild men smakrik gratäng.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 120 g tärnat sidfläsk
  • 150 g liten strimald purjolök
  • 500 g grönkål, ansad och strimlad
  • 1 dl vatten
  • 300 g palsternackor
  • 350 g butternutpumpa
  • 2 dl riven cheddar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. .
  2. Knaperstek sidfläsk i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek löken i lite av stekfettet från sidfläsket. Tillsätt grönkål och vatten. Fräs tills grönkålen är mjuk, ca 5 min.
  4. Skala och skiva palsternacka och pumpa
  5. Blanda ihop alla ingredienserna i en passande ugnsform. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, tills pumpa och palsternacka är mjuka. Toppa ev med flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktoria

2016-12-23

Jättegod!

Frida

2014-10-03

Jag har också gjort denna vegetarisk, med hjälp av "fejkon". Den är så himla god, matig och alltid en succé att bjuda på när det är många gäster. En favorit-rätt helt enkelt. Tack Coop för ett bra recept!

Ulrika

2013-11-26

Gjorde den vegetarisk, och la då till lite soltorkade tomater och fetaost istället för sidfläsk. Jättegott.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 120 g tärnat sidfläsk
  • 150 g liten strimald purjolök
  • 500 g grönkål, ansad och strimlad
  • 1 dl vatten
  • 300 g palsternackor
  • 350 g butternutpumpa
  • 2 dl riven cheddar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 ägg, endast gulan
  • 0.5 tsk nymald svartpeppar

Krämig grönkåls- och pumpagratäng

Betyg (1-5):
3.82 (11 betyg)

Cheddar, grönkål, pumpa... Flera vinterfavoriter i en mild men smakrik gratäng.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. .
  2. Knaperstek sidfläsk i en het stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Stek löken i lite av stekfettet från sidfläsket. Tillsätt grönkål och vatten. Fräs tills grönkålen är mjuk, ca 5 min.
  4. Skala och skiva palsternacka och pumpa
  5. Blanda ihop alla ingredienserna i en passande ugnsform. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min, tills pumpa och palsternacka är mjuka. Toppa ev med flingsalt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Viktoria

2016-12-23

Jättegod!

Frida

2014-10-03

Jag har också gjort denna vegetarisk, med hjälp av "fejkon". Den är så himla god, matig och alltid en succé att bjuda på när det är många gäster. En favorit-rätt helt enkelt. Tack Coop för ett bra recept!

Ulrika

2013-11-26

Gjorde den vegetarisk, och la då till lite soltorkade tomater och fetaost istället för sidfläsk. Jättegott.

Liknande recept

Bruschetta med kyckling

(8)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(176)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Bowl med sashimilax

(3)

Köttfärssoppa tacostyle

(10)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies