Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg (1-5):
3.33 (15 betyg)

En underbar fisksoppa med en bas av goda rotfrukter.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • peppar
  • 500 g fisk, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl frysta sojabönor eller gröna ärter
  • färsk pepparrot, riven
  • krutonger

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull ca 4 min.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, ca 5 min.
  4. Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.

Krutonger:

  1. Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och ev vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela på en plåt. Rosta gyllene i ugnen på 225°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-27

Den hamnar bland mina favoriter.

Rebecca

2017-02-02

Krämig o god soppa! Mycket grönsaker som blir en god bas.

Emelie

2016-11-30

God soppa :)

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Caesarburgare

(3)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 150 g morot
  • 150 g palsternacka
  • 100 g rotselleri
  • 300 g potatis
  • 1 gul lök
  • 1 liter vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1.5 dl grädde
  • peppar
  • 500 g fisk, t ex torsk
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering
  • 3 dl frysta sojabönor eller gröna ärter
  • färsk pepparrot, riven
  • krutonger

Krämig fisksoppa med pepparrot och krutonger

Betyg (1-5):
3.33 (15 betyg)

En underbar fisksoppa med en bas av goda rotfrukter.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukter, potatis och lök i mindre bitar. Stek under omrörning i en kastrull ca 4 min.
  2. Häll i vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Låt koka tills mjuka. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt grädden. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skär fisken i kuber och salta. Lägg ner dem i soppan utan att röra om och lägg på ett lock. Dra av från värmen och låt stå tills fisken är klar, ca 5 min.
  4. Toppa soppan med tinade sojabönor/ärter, riven pepparrot och krutonger.

Krutonger:

  1. Tärna gårdagens bröd och vänd runt i olja och ev vitlök eller någon örtkrydda. Salta och fördela på en plåt. Rosta gyllene i ugnen på 225°.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2018-11-27

Den hamnar bland mina favoriter.

Rebecca

2017-02-02

Krämig o god soppa! Mycket grönsaker som blir en god bas.

Emelie

2016-11-30

God soppa :)

Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(110)

Laxpaj med potatis

(13)

Laxpudding - enkelt recept

(43)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(53)

Tacogratäng - barnens bästa recept

(11)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Tonfisksallad med vita bönor

(14)

Caesarburgare

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies