Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 portioner fettuccine (+ 1,5 dl pastavatten)
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 1 msk grönsaksfond
  • 150 g färskost gärna med vitlökssmak
  • salt och svartpeppar
  • Frasigt citronsmul
  • 2 citroner
  • 2 skivor vitt bröd (gärna gårdagens torra)
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
  3. Koka pastan precis färdig enligt anvisningen på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
  4. Värm fond och färskost i det sparade kok- vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.

Tips

Nu finns det ˮpastaˮ som är gjord av bönor – prova!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-03-04

Otroligt torrt. Ska det verkligen bara vara 1 msk ost? Och så massa onödigt spill - två skalade citroner och ett nästan fullt paket ost, som jag troligen inte kommer att hitta något användningsområde för innan de blir gamla.

Annelie

2017-01-14

Använd annars pankoströbröd om ni inte har gammalt bröd hemma.

Cecilia

2016-08-22

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 portioner fettuccine (+ 1,5 dl pastavatten)
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 1 msk grönsaksfond
  • 150 g färskost gärna med vitlökssmak
  • salt och svartpeppar
  • Frasigt citronsmul
  • 2 citroner
  • 2 skivor vitt bröd (gärna gårdagens torra)
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
  3. Koka pastan precis färdig enligt anvisningen på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
  4. Värm fond och färskost i det sparade kok- vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.

Tips

Nu finns det ˮpastaˮ som är gjord av bönor – prova!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-03-04

Otroligt torrt. Ska det verkligen bara vara 1 msk ost? Och så massa onödigt spill - två skalade citroner och ett nästan fullt paket ost, som jag troligen inte kommer att hitta något användningsområde för innan de blir gamla.

Annelie

2017-01-14

Använd annars pankoströbröd om ni inte har gammalt bröd hemma.

Cecilia

2016-08-22

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Kryddigt parmesansmör till lutfisk

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Linssoppa med fläsk och äppelpannkaka

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)