Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 portioner fettuccine (+ 1,5 dl pastavatten)
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 1 msk grönsaksfond
  • 150 g färskost gärna med vitlökssmak
  • salt och svartpeppar
  • Frasigt citronsmul
  • 2 citroner
  • 2 skivor vitt bröd (gärna gårdagens torra)
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
  3. Koka pastan precis färdig enligt anvisningen på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
  4. Värm fond och färskost i det sparade kok- vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.

Tips

Nu finns det ˮpastaˮ som är gjord av bönor – prova!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-03-04

Otroligt torrt. Ska det verkligen bara vara 1 msk ost? Och så massa onödigt spill - två skalade citroner och ett nästan fullt paket ost, som jag troligen inte kommer att hitta något användningsområde för innan de blir gamla.

Annelie

2017-01-14

Använd annars pankoströbröd om ni inte har gammalt bröd hemma.

Cecilia

2016-08-22

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 4 portioner fettuccine (+ 1,5 dl pastavatten)
  • 200 g frysta gröna ärter
  • 1 msk grönsaksfond
  • 150 g färskost gärna med vitlökssmak
  • salt och svartpeppar
  • Frasigt citronsmul
  • 2 citroner
  • 2 skivor vitt bröd (gärna gårdagens torra)
  • 2 msk hackad persilja
  • 3 msk olivolja
  • salt, peppar

Krämig fettuccine med ärter och frasigt citronsmul

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.8 (5 betyg)

Citronsmulet är verkligen pricken över i. Det funkar till en massa andra rätter också.

Tillagningstid: 25 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp pastavattnet.
  2. Finriv det gula av citronerna. Mixa brödet i en matberedare med persiljan till ett smul. Häll i oljan och riven citron och mixa lite till. Rosta allt i torr stekpanna på medelvärme tills smulet är gyllene och frasigt. Salta och peppra lätt.
  3. Koka pastan precis färdig enligt anvisningen på förpackningen. Ta 1 ½ dl av kok-vattnet åt sidan. Häll de frysta ärterna i vattnet med pastan och häll sedan av vattnet genom ett durkslag.
  4. Värm fond och färskost i det sparade kok- vattnet i pastakastrullen. Rör slätt. Vänd ner pasta och ärter och smaka av med salt och peppar. Strö över citronsmulet vid servering.

Tips

Nu finns det ˮpastaˮ som är gjord av bönor – prova!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristina

2018-03-04

Otroligt torrt. Ska det verkligen bara vara 1 msk ost? Och så massa onödigt spill - två skalade citroner och ett nästan fullt paket ost, som jag troligen inte kommer att hitta något användningsområde för innan de blir gamla.

Annelie

2017-01-14

Använd annars pankoströbröd om ni inte har gammalt bröd hemma.

Cecilia

2016-08-22

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Jordgubbssallad med rosépeppar och grillad lax

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Nudelsallad med apelsin och ingefära

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Matvetesallad med rosmarin, äpple och fetaost

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Citron- och saffranskyckling

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Kokospanerad quorn med mango- & papayasallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Kasslerburgare med ananas och ost

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Päronsallad med ädelost

Betyg
Betyg
(5)