För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!

Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl råsocker
  • Servering:
  • bigarråer

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
  2. Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
  3. Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.

Servering

Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärscocotter

(20)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(8)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Enkel chokladkaka

(12)

Rödgröd med flöde

(1)

Kladdkaka med dadlar

(60)

Lättgjorda bärrutor

(150)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl råsocker
  • Servering:
  • bigarråer

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!

Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
  2. Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
  3. Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.

Servering

Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Blåbärscocotter

(20)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(8)

Mandelkorgar med kryddiga hjortron

(0)

Enkel chokladkaka

(12)

Rödgröd med flöde

(1)

Kladdkaka med dadlar

(60)

Lättgjorda bärrutor

(150)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)