Krämig choklad med hackade nötter

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!

Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl råsocker
  • Servering:
  • bigarråer

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
  2. Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
  3. Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.

Servering

Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Blåbärscocotter

(18)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Budapestrulle

(75)

Lättgjorda bärrutor

(127)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 200 g mjölkchoklad i bitar
  • 2 ägg
  • 1 dl hasselnötter
  • 0.5 dl råsocker
  • Servering:
  • bigarråer

Krämig choklad med hackade nötter

Betyg (1-5):
3.29 (7 betyg)

Mjölkchoklad med karamelliserade nötter - mums!

Tillagningstid: 15 minuter + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält chokladen i vattenbad eller i mikro. Låt svalna. Separera äggvitorna från gulorna. Vispa äggvitorna till ett fast, vitt skum.
  2. Rör ner äggulorna i chokladen och sedan äggvitorna. Vänd försiktigt ihop smeten. Fördela smeten i portionsglas och ställ i kylen.
  3. Lägg nötter och socker i en stekpanna och låt sockret smälta på svag värme. Rör om då och då. Lägg nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna. Grovhacka dem och fördela på chokladen.

Servering

Servera med bigarråer eller annan valfri frukt/valfria bär i säsong.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Säbytårta med pekannötter och björnbär

(21)

Kladdkaka med dadlar

(44)

Chokladbräck med bär, kolakrisp och rostade pinjenötter - Lotta Lundgren

(0)

Blåbärscocotter

(18)

Hasselnötsmusslor med hjortron

(6)

Budapestrulle

(75)

Lättgjorda bärrutor

(127)

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

(10)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies