För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Krämig bön- och potatissallad med ägg

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Potatissallad med vita bönor, tomater, paprika och lök, som blandas med en yoghurt- och sesamdressing och toppas med kokta ägghalvor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 380 g kokta stora vita bönor, avsköljda
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 liten gul lök, tunt skivad
  • 20 g persilja, grovhackad
  • 1 msk sesamfrön, torrostade

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela potatisarna om de är stora. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min för en krämig gula. Kyl i kallt vatten och skala direkt.
  2. Blanda ihop yoghurt med majonnäs, sesamolja och vitlök. Smaka av med salt och vänd runt såsen med bönorna. Varva potatis, bönor, tomater, paprika, lök och persilja på ett uppläggningsfat. Skär äggen i halvor och lägg på salladen. Strö över sesamfröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(57)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(67)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(75)

Moussakagratäng

(84)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(39)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g färskpotatis
  • 4 ägg
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 380 g kokta stora vita bönor, avsköljda
  • 2 tomater, tärnade
  • 1 grön paprika, tärnad
  • 1 liten gul lök, tunt skivad
  • 20 g persilja, grovhackad
  • 1 msk sesamfrön, torrostade

Krämig bön- och potatissallad med ägg

Betyg (1-5):
2.67 (3 betyg)

Potatissallad med vita bönor, tomater, paprika och lök, som blandas med en yoghurt- och sesamdressing och toppas med kokta ägghalvor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Dela potatisarna om de är stora. Lägg äggen i kokande vatten och koka 6 min för en krämig gula. Kyl i kallt vatten och skala direkt.
  2. Blanda ihop yoghurt med majonnäs, sesamolja och vitlök. Smaka av med salt och vänd runt såsen med bönorna. Varva potatis, bönor, tomater, paprika, lök och persilja på ett uppläggningsfat. Skär äggen i halvor och lägg på salladen. Strö över sesamfröna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(148)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(57)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(81)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(67)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(75)

Moussakagratäng

(84)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(39)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(140)