Kräftsoppa

Betyg (1-5):
2.71 (21 betyg)

Len tomatsoppa där kräftornas fylliga smak är i fokus.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg kokta kräftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 1 msk smör till stekning
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar eller cayennepeppar (eller efter smak)
  • 4 msk dillkvistar
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Gör så här

  1. Skala kräftorna, spara kräftstjärtarna. Lägg skal och klor i en kraftig plastpåse och stöt sönder dem med t ex en mortelstöt.
  2. Fräs lök, vitlök och kräftskal några minuter i matfettet. Tillsätt tomatpuré, vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock ca 15 minuter. Sila bort skalen. Häll tillbaka spadet i grytan. Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner redningen och resten av grädden och koka några minuter.
  3. Lägg i kräftstjärtarna och smaka av. Garnera med dill.

Servering

Servera med rostat bröd.

Tips

Byt ut hälften av grädden mot mjölk (3%), om du vill ha ett magrare alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-03-12

I det här receptet har vi valt bort dem.

sj

2012-03-09

vad hände med vinet och cognacen?

Liknande recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

(26)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Krabba i saffransbuljong

(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg kokta kräftor
  • 1 hackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyftor
  • 1 msk smör till stekning
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mellangrädde
  • 1 krm vitpeppar eller cayennepeppar (eller efter smak)
  • 4 msk dillkvistar
  • 2 krm salt (eller efter smak)

Kräftsoppa

Betyg (1-5):
2.71 (21 betyg)

Len tomatsoppa där kräftornas fylliga smak är i fokus.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala kräftorna, spara kräftstjärtarna. Lägg skal och klor i en kraftig plastpåse och stöt sönder dem med t ex en mortelstöt.
  2. Fräs lök, vitlök och kräftskal några minuter i matfettet. Tillsätt tomatpuré, vatten och smulade buljongtärningar. Koka under lock ca 15 minuter. Sila bort skalen. Häll tillbaka spadet i grytan. Rör ut mjölet i lite av grädden. Vispa ner redningen och resten av grädden och koka några minuter.
  3. Lägg i kräftstjärtarna och smaka av. Garnera med dill.

Servering

Servera med rostat bröd.

Tips

Byt ut hälften av grädden mot mjölk (3%), om du vill ha ett magrare alternativ.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ninna/webbredaktionen

2012-03-12

I det här receptet har vi valt bort dem.

sj

2012-03-09

vad hände med vinet och cognacen?

Liknande recept

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

(0)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

(26)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Krabba i saffransbuljong

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies