
Kräftor i hemgjord lag
Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.
- 1 kg kokta kräftor i lag
- 1 liter vatten
- 2 dl öl, gärna ljus lager
- 1 fänkål i klyftor
- 1 klyftad gul lök
- 1 msk torrostade fänkålsfrön
- 10 svartpepparkorn
- 1 msk salt
Gör så här
- Häll av lagen som kräftorna ligger i.
- Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
- Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.
Tips

Kräftorna går att förbereda dagen innan kräftskivan, de blir bara godare om de får dra länge i lagen. Men det är viktigt att de förvaras svalt.
Liknande recept
Kräftor i hemgjord lag
Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.
Gör så här
- Häll av lagen som kräftorna ligger i.
- Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
- Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.
Tips

Kräftorna går att förbereda dagen innan kräftskivan, de blir bara godare om de får dra länge i lagen. Men det är viktigt att de förvaras svalt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-07-30
Mycket bra recept på en god och annorlunda kräftlag! Ser att det står 2 dl ljus lager i det här receptet, i min tidning Coop Mer Smak står det att det ska vara 5 dl , om det nu har nån betydelse för smaken hur mycket öl det är :)
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Martina
2015-07-30
Mycket bra recept på en god och annorlunda kräftlag! Ser att det står 2 dl ljus lager i det här receptet, i min tidning Coop Mer Smak står det att det ska vara 5 dl , om det nu har nån betydelse för smaken hur mycket öl det är :)