Kräftor i hemgjord lag

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.

Tillagningstid: 20 minuter + ca 10 timmar i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 kg kokta kräftor i lag
  • 1 liter vatten
  • 2 dl öl, gärna ljus lager
  • 1 fänkål i klyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk torrostade fänkålsfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Häll av lagen som kräftorna ligger i.
  2. Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
  3. Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.

Tips

Kräftorna går att förbereda dagen innan kräftskivan, de blir bara godare om de får dra länge i lagen. Men det är viktigt att de förvaras svalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-07-30

Mycket bra recept på en god och annorlunda kräftlag! Ser att det står 2 dl ljus lager i det här receptet, i min tidning Coop Mer Smak står det att det ska vara 5 dl , om det nu har nån betydelse för smaken hur mycket öl det är :)

Liknande recept

Dela hummer

(23)

Hummer med tre såser

(1)

Krabba med chilisås och senapssås

(8)

Örtgratinerade musslor

(0)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Asiatisk laxsoppa

(6)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kokta kräftor i lag
  • 1 liter vatten
  • 2 dl öl, gärna ljus lager
  • 1 fänkål i klyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk torrostade fänkålsfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt

Kräftor i hemgjord lag

Betyg (1-5):
3.62 (8 betyg)

Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.

Tillagningstid: 20 minuter + ca 10 timmar i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av lagen som kräftorna ligger i.
  2. Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
  3. Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.

Tips

Kräftorna går att förbereda dagen innan kräftskivan, de blir bara godare om de får dra länge i lagen. Men det är viktigt att de förvaras svalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-07-30

Mycket bra recept på en god och annorlunda kräftlag! Ser att det står 2 dl ljus lager i det här receptet, i min tidning Coop Mer Smak står det att det ska vara 5 dl , om det nu har nån betydelse för smaken hur mycket öl det är :)

Liknande recept

Dela hummer

(23)

Hummer med tre såser

(1)

Krabba med chilisås och senapssås

(8)

Örtgratinerade musslor

(0)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Asiatisk laxsoppa

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies