Kräftor i hemgjord lag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (8 betyg)

Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.

Tillagningstid: 20 minuter + ca 10 timmar i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg kokta kräftor i lag
  • 1 liter vatten
  • 2 dl öl, gärna ljus lager
  • 1 fänkål i klyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk torrostade fänkålsfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Häll av lagen som kräftorna ligger i.
  2. Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
  3. Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.

Tips

Kräftorna går att förbereda dagen innan kräftskivan, de blir bara godare om de får dra länge i lagen. Men det är viktigt att de förvaras svalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-07-30

Mycket bra recept på en god och annorlunda kräftlag! Ser att det står 2 dl ljus lager i det här receptet, i min tidning Coop Mer Smak står det att det ska vara 5 dl , om det nu har nån betydelse för smaken hur mycket öl det är :)

Liknande recept

Spara recept

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dela hummer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtgratinerade musslor

Betyg
Betyg
(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg kokta kräftor i lag
  • 1 liter vatten
  • 2 dl öl, gärna ljus lager
  • 1 fänkål i klyftor
  • 1 klyftad gul lök
  • 1 msk torrostade fänkålsfrön
  • 10 svartpepparkorn
  • 1 msk salt

Kräftor i hemgjord lag

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.62 (8 betyg)

Koka egen lag med smak av fänkål och öl kräftorna.

Tillagningstid: 20 minuter + ca 10 timmar i kyl
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll av lagen som kräftorna ligger i.
  2. Häll alla ingredienser till den nya lagen i en kastrull och låt koka tills lök och fänkål är något mjuka, ca 5 min. Låt svalna till fingervarmt.
  3. Lägg kräftorna i en skål och häll lagen direkt över kräftorna så att de täcks ordentligt. Täck med plastfilm och låt stå i kylen minst 10 tim.

Tips

Kräftorna går att förbereda dagen innan kräftskivan, de blir bara godare om de får dra länge i lagen. Men det är viktigt att de förvaras svalt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Martina

2015-07-30

Mycket bra recept på en god och annorlunda kräftlag! Ser att det står 2 dl ljus lager i det här receptet, i min tidning Coop Mer Smak står det att det ska vara 5 dl , om det nu har nån betydelse för smaken hur mycket öl det är :)

Liknande recept

Spara recept

Krabba med chilisås och senapssås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Asiatisk laxsoppa

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Krabba i saffransbuljong

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Dela hummer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Hummer med tre såser

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Örtgratinerade musslor

Betyg
Betyg
(0)