Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Underbart krämig soppa, kokt på egen fond. Serverad med mango- och avokadosallad.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 21 st
  • 1 kg frysta kräftor (spara kräftstjärtarna till salladen)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tärnad, liten morot
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 1 msk smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk majsena
  • Sallad:
  • 1 tärnad avokado
  • 1 tärnad mango, i tärningar
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 kuvertbröd

Gör så här

  1. Tina och skala kräftorna, lägg kräftstjärtarna åt sidan. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och fräs grönsakerna tills de börjar få färg. Lägg ner kräftskalen och låt dem fräsa med. Låt all vätska koka bort. Tillsätt tomatpurén. Slå på buljong och vin och låt puttra sakta ca 20 minuter.
  2. Sila av buljongen ner i en kastrull, koka upp och vispa ner crème fraiche. Rör ut majsenan i lite vätska och häll ner i kastrullen. Låt koka ett par minuter. Mixa soppan med en stavmixer strax innan soppan serveras. Blanda ingredienserna till salladen och servera med kräftcappuccinon och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Kräftsoppa

(21)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

(26)
21 st
  • Ingredienser 21 st
  • 1 kg frysta kräftor (spara kräftstjärtarna till salladen)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tärnad, liten morot
  • 1 urkärnad, hackad röd chili
  • 1 msk smör
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 3 dl vitt matlagningsvin
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 2 msk majsena
  • Sallad:
  • 1 tärnad avokado
  • 1 tärnad mango, i tärningar
  • 1 urkärnad, finhackad röd chili
  • 3 strimlade salladslökar
  • 0.5 dl hackad dill
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • svartpeppar
  • 4 kuvertbröd

Kräftcappuccino med kräftstjärtsallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Underbart krämig soppa, kokt på egen fond. Serverad med mango- och avokadosallad.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina och skala kräftorna, lägg kräftstjärtarna åt sidan. Hetta upp smöret i en tjockbottnad kastrull och fräs grönsakerna tills de börjar få färg. Lägg ner kräftskalen och låt dem fräsa med. Låt all vätska koka bort. Tillsätt tomatpurén. Slå på buljong och vin och låt puttra sakta ca 20 minuter.
  2. Sila av buljongen ner i en kastrull, koka upp och vispa ner crème fraiche. Rör ut majsenan i lite vätska och häll ner i kastrullen. Låt koka ett par minuter. Mixa soppan med en stavmixer strax innan soppan serveras. Blanda ingredienserna till salladen och servera med kräftcappuccinon och bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Krabba i saffransbuljong

(5)

Kräftsoppa

(21)

Räksallad med japansk dressing

(79)

Avokadosoppa med kräftstjärtar och krutonger

(26)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies