Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (17 betyg)

Avnjut en mustig gryta som passar alla veckodagar. Sköter sig själv på spisen och smakar riktigt gott.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g grytbitar av nöt eller gris
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad vitlöksklyftor
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 400 g koncerverade eller färska körsbärstomater
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 200 g sugar snaps
  • 2 msk färsk oregano

Gör så här

  1. Fräs köttbitar, lök, vitlök och champinjoner i fettet i omgångar i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta och champinjonerna på ett fat.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré och kryddor i grytan. Koka upp och sjud sedan under lock tills köttet är mört, 45 minuter - 1,5 timme, den lite längre tiden för nötkött. Blanda i tomater och morötter och koka ytterligare ca 15 minuter.
  3. Tillsätt svamp, paprika, sugarsnaps och oregano och låt koka några minuter till. Smaka av med lite salt.

Servering

Servera gärna med kokt potatis, matvete, quinoa (glutenfritt) eller bulgur och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g grytbitar av nöt eller gris
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad vitlöksklyftor
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 400 g koncerverade eller färska körsbärstomater
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 200 g sugar snaps
  • 2 msk färsk oregano

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.88 (17 betyg)

Avnjut en mustig gryta som passar alla veckodagar. Sköter sig själv på spisen och smakar riktigt gott.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs köttbitar, lök, vitlök och champinjoner i fettet i omgångar i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta och champinjonerna på ett fat.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré och kryddor i grytan. Koka upp och sjud sedan under lock tills köttet är mört, 45 minuter - 1,5 timme, den lite längre tiden för nötkött. Blanda i tomater och morötter och koka ytterligare ca 15 minuter.
  3. Tillsätt svamp, paprika, sugarsnaps och oregano och låt koka några minuter till. Smaka av med lite salt.

Servering

Servera gärna med kokt potatis, matvete, quinoa (glutenfritt) eller bulgur och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Burgare med röd slaw och stekt bröd

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Koreanska revbensspjäll

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Karibisk köttgryta

Betyg
Betyg
(19)