Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg (1-5):
2.67 (15 betyg)

Avnjut en mustig gryta som passar alla veckodagar. Sköter sig själv på spisen och smakar riktigt gott.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (15)
  • 800 g grytbitar av nöt eller gris
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad vitlöksklyftor
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 400 g koncerverade eller färska körsbärstomater
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 200 g sugar snaps
  • 2 msk färsk oregano

Gör så här

  1. Fräs köttbitar, lök, vitlök och champinjoner i fettet i omgångar i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta och champinjonerna på ett fat.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré och kryddor i grytan. Koka upp och sjud sedan under lock tills köttet är mört, 45 minuter - 1,5 timme, den lite längre tiden för nötkött. Blanda i tomater och morötter och koka ytterligare ca 15 minuter.
  3. Tillsätt svamp, paprika, sugarsnaps och oregano och låt koka några minuter till. Smaka av med lite salt.

Servering

Servera gärna med kokt potatis, matvete, quinoa (glutenfritt) eller bulgur och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Älgköttbullar

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 800 g grytbitar av nöt eller gris
  • 1 skivad gul lök
  • 1.5 skivad vitlöksklyftor
  • 200 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn
  • 400 g koncerverade eller färska körsbärstomater
  • 2 morötter, i bitar
  • 1 röd paprika, i bitar
  • 200 g sugar snaps
  • 2 msk färsk oregano

Köttgryta med körsbärstomater och sugar snaps

Betyg (1-5):
2.67 (15 betyg)

Avnjut en mustig gryta som passar alla veckodagar. Sköter sig själv på spisen och smakar riktigt gott.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs köttbitar, lök, vitlök och champinjoner i fettet i omgångar i en stekpanna. Lägg över kött och lök i en gryta och champinjonerna på ett fat.
  2. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré och kryddor i grytan. Koka upp och sjud sedan under lock tills köttet är mört, 45 minuter - 1,5 timme, den lite längre tiden för nötkött. Blanda i tomater och morötter och koka ytterligare ca 15 minuter.
  3. Tillsätt svamp, paprika, sugarsnaps och oregano och låt koka några minuter till. Smaka av med lite salt.

Servering

Servera gärna med kokt potatis, matvete, quinoa (glutenfritt) eller bulgur och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Älgköttbullar

(12)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies