Köttgryta med kantareller

Betyg (1-5):
2.96 (81 betyg)

En smakrik gryta med kantareller, vitlök och morötter.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 600 g grytbitar, av nöt eller lamm
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, i skivor
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, i bitar
  • 150 g rensade, delade kantareller
  • 2 dl utspädd hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finhackad persilja

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en stekgryta, lyft upp det och bryn lök, vitlök, morötter och kantareller i samma gryta.
  2. Tillsätt buljong och vin. Krydda med timjan och lagerblad. Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och rör om. Låt koka på svag värme under lock cirka 1 timme. Strö över persiljan och lite timjan.

Servering

Kokt potatis och några kvistar färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-09-14

Låter väldigt gott

Liknande recept

Klassisk boeuf bourguignon

(83)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Rostbiff med champinjonsallad

(29)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Fläskytterfilé med kantarellsås

(79)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(25)

Barnens bästa renskavsgryta

(30)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g grytbitar, av nöt eller lamm
  • 2 msk smör
  • 2 gula lökar, i skivor
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 morötter, i bitar
  • 150 g rensade, delade kantareller
  • 2 dl utspädd hönsbuljong
  • 2 dl vitt vin
  • 1 msk färsk timjan, repade blad
  • 1 lagerblad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl finhackad persilja

Köttgryta med kantareller

Betyg (1-5):
2.96 (81 betyg)

En smakrik gryta med kantareller, vitlök och morötter.

Tillagningstid: 1 timme 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en stekgryta, lyft upp det och bryn lök, vitlök, morötter och kantareller i samma gryta.
  2. Tillsätt buljong och vin. Krydda med timjan och lagerblad. Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och rör om. Låt koka på svag värme under lock cirka 1 timme. Strö över persiljan och lite timjan.

Servering

Kokt potatis och några kvistar färsk timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2016-09-14

Låter väldigt gott

Liknande recept

Klassisk boeuf bourguignon

(83)

Älggryta med svamp och paprika

(65)

Rostbiff med champinjonsallad

(29)

Asiatiskt långkok med nudlar

(0)

Fläskytterfilé med kantarellsås

(79)

Oxfilé med potatisgratäng och portvinsstekt svamp

(25)

Barnens bästa renskavsgryta

(30)

Helstekt fläskfilé med höstsvamp och smålökar

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies