För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg (1-5):
3.1 (20 betyg)

Ananas och chili tar grytan till nya höjder.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk skinka, innanlår av nöt eller benfritt lamm eller quornbitar
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 2 röda lökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 tsk chilipeppar eller svartpeppar
  • 250 g ananas på burk, krossad el. i ringar, i egen jucie

Gör så här

  1. Strimla köttet i centimetertjocka strimlor. Skala och skär moroten i slantar, kålroten i tunna strimlor och grovhacka löken.
  2. Fräs köttet i smöret några minuter till vacker färg i en gryta som rymmer hela rätten. Pudra över ingefära och peppar. Blanda ner grönsaker och hackad lök. Häll på vatten så det knappt täcker.
  3. Koka upp. Smaksätt med salt. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 10 minuter.
  4. Rör ned ananasen. Koka upp och smaka ev. av med mer kryddor och salt.

Servering

Servera köttgrytan med råris, en bit bröd och avsluta med en färsk frukt eller lägg till en portion råkost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kinakyckling med citron och chili

(4)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(13)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

(22)

Marinerad biff med papaya

(1)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(45)

Koljafilé i citronsås

(31)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g färsk skinka, innanlår av nöt eller benfritt lamm eller quornbitar
  • 200 g morötter
  • 200 g kålrot
  • 2 röda lökar
  • 2 msk smör
  • 1 msk malen ingefära
  • 0.5 tsk chilipeppar eller svartpeppar
  • 250 g ananas på burk, krossad el. i ringar, i egen jucie

Köttgryta med ingefärssmak

Betyg (1-5):
3.1 (20 betyg)

Ananas och chili tar grytan till nya höjder.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Strimla köttet i centimetertjocka strimlor. Skala och skär moroten i slantar, kålroten i tunna strimlor och grovhacka löken.
  2. Fräs köttet i smöret några minuter till vacker färg i en gryta som rymmer hela rätten. Pudra över ingefära och peppar. Blanda ner grönsaker och hackad lök. Häll på vatten så det knappt täcker.
  3. Koka upp. Smaksätt med salt. Låt koka under lock tills grönsakerna är mjuka, cirka 10 minuter.
  4. Rör ned ananasen. Koka upp och smaka ev. av med mer kryddor och salt.

Servering

Servera köttgrytan med råris, en bit bröd och avsluta med en färsk frukt eller lägg till en portion råkost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kinakyckling med citron och chili

(4)

Fläskfilé med curry, äpple och bacon

(13)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Marinerade tofuspett med asiatisk melonsallad

(2)

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

(22)

Marinerad biff med papaya

(1)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(45)

Koljafilé i citronsås

(31)