Köttgryta med frukt och mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kanelkryddig och mustig gryta som är mild och barnanpassad. Kan sitta fint med en starkare salsa till.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g lamm- eller nötkött, i 3x3 cm bitar
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30 - 45 minuter.
  2. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med en persiljekryddad couscous, kokta blomkålsbuketter och salladslökar samt små mjuka tortilla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2013-03-09

Skulle önska veta vad maträtterna är inspirerade från för land?

Liknande recept

Spara recept

Fläskfiléwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lamm i mandelgräddsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 600 g lamm- eller nötkött, i 3x3 cm bitar
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel
  • 1 tsk salt

Köttgryta med frukt och mandel

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Kanelkryddig och mustig gryta som är mild och barnanpassad. Kan sitta fint med en starkare salsa till.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30 - 45 minuter.
  2. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med en persiljekryddad couscous, kokta blomkålsbuketter och salladslökar samt små mjuka tortilla.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2013-03-09

Skulle önska veta vad maträtterna är inspirerade från för land?

Liknande recept

Spara recept

Fläskfiléwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Ljummen linssallad

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Lamm i mandelgräddsås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Lammfärslimpa med lins- och hasselnötssallad

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Flygande Jakob på torsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Glasnudelsallad med jordnötter och hjortfilé

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)