Köttgryta med frukt och mandel

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Kanelkryddig och mustig gryta som är mild och barnanpassad. Kan sitta fint med en starkare salsa till.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 600 g lamm- eller nötkött, i 3x3 cm bitar
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel

Gör så här

  1. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30 - 45 minuter.
  2. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med en persiljekryddad couscous, kokta blomkålsbuketter och salladslökar samt små mjuka tortilla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2013-03-09

Skulle önska veta vad maträtterna är inspirerade från för land?

Liknande recept

Lamm i mandelgräddsås

(3)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Flygande jakob på torsk

(13)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(31)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(47)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Fläskfilé africana

(40)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g lamm- eller nötkött, i 3x3 cm bitar
  • 8 schalottenlökar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 8 torkade aprikoser eller fikon, i bitar
  • 1 msk honung
  • 2 lagerblad
  • 3 kanelstänger
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 5 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk majsena
  • 2 msk vatten
  • 1 dl skållad sötmandel

Köttgryta med frukt och mandel

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Kanelkryddig och mustig gryta som är mild och barnanpassad. Kan sitta fint med en starkare salsa till.

Tillagningstid: 50 minuter
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn kött och lök (hel) i omgångar i fettet i en stekpanna och lägg över i en gryta. Blanda i fruktbitar, honung, kryddor, salt, vatten och buljong tärning. Koka på svag värme tills köttet är mört, 30 - 45 minuter.
  2. Rör ut majsenan i vattnet och blanda ner i grytan. Lägg i mandeln och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av.

Servering

Servera med en persiljekryddad couscous, kokta blomkålsbuketter och salladslökar samt små mjuka tortilla.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann

2013-03-09

Skulle önska veta vad maträtterna är inspirerade från för land?

Liknande recept

Lamm i mandelgräddsås

(3)

Morotsnudelsallad med biff

(3)

Limemarinerad fläskfilé

(6)

Flygande jakob på torsk

(13)

Lotta Lundgren - Ljummen linssallad med mandelpesto

(31)

Lotta Lundgren - Kroppkakor med rostade hasselnötter

(47)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Fläskfilé africana

(40)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies