Köttfärssoppa med vitkål och bönor

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

En mättande och värmande soppa med köttfärs, vitkål och vita bönor, smaksatt med kummin och chili.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 200 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 380 g kokta stora vita bönor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • Till servering
  • 4 minibaguette, bake off

Gör så här

  1. Stek färs, lök och vitlök i smör i en gryta eller kastrull. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kumminfrön och chiliflakes. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Vänd ner vitkålen och låt koka ca 10 min. Tillsätt bönorna och servera med bröd när allt är varmt.

Tips

Använd resten av nötfärsen till receptet kroppkakor fyllda med köttfärs. Som du hittar här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 250 g nötfärs
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk kumminfrön
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 liter vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 200 g strimlad vitkål, hackat och klart
  • 380 g kokta stora vita bönor, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • Till servering
  • 4 minibaguette, bake off

Köttfärssoppa med vitkål och bönor

Betyg (1-5):
5 (3 betyg)

En mättande och värmande soppa med köttfärs, vitkål och vita bönor, smaksatt med kummin och chili.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek färs, lök och vitlök i smör i en gryta eller kastrull. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, kumminfrön och chiliflakes. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Vänd ner vitkålen och låt koka ca 10 min. Tillsätt bönorna och servera med bröd när allt är varmt.

Tips

Använd resten av nötfärsen till receptet kroppkakor fyllda med köttfärs. Som du hittar här på Coop.se

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Moussakagratäng

(36)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(67)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(47)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(112)

Kycklingbollar med dill och citron

(55)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies