Köttfärspirog

Betyg (1-5):
3.24 (21 betyg)

Små goda piroger, perfekta att frysa in och ta med i matsäcken.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Picklad gurka
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig blank deg, ca 10 min. Strö över lite mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa 30 min.
  2. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker, ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå tills servering.
  3. Stek köttfärsen i smör i het stekpanna. Tillsätt kål, lök, vitlök och stek under omrörning ca 10 min. Krydda med salt och peppar. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut cirklar ca 10 cm i diametern. Lägg på lite fyllning och vik ihop till en halvmåne.
  4. Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Servera pirogerna med picklad gurka.

Tips

Smaka av fyllningen med kumminfrön eller chili och ingefära.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-25

Hej! Det ska vara 3 dl ljummet vatten i degen! Lycka till i köket!

Michael

2019-11-22

Jag funderar också över hur mycket vatten det ska vara i degen?

Linn

2019-11-03

Funkar lika bra med färdig smördeg för er som tycker att detta tar för lång tid.

Sara

2019-10-12

Hur mycket vatten ska det vara i degen. Verkar ha försvunnit i receptet?

Johanna

2019-02-26

Tog alldeles för lång tid att göra. Över 2 h! För mycket jobb, inte alls värt det.

Fia

2019-01-17

Torra som fnöske med nötfärs, nästa gång testar vi med blandfärs och lite ost i.

Coop

2019-01-11

Hej Erik! Nu har vi förtydligat i receptet så det ska vara tydligare. /Elsa, webbredaktör

Carina

2019-01-08

Erik! Receptet är indelat i, ingredienser (till vänster) och gör så här (till höger) högst upp under tillagningstid och ugnsvärme.

Erik

2018-12-25

Recept på deg och pickladgurka. Hur görs köttfärsen och själva pirågen sen? Jag löser det förmodligen på egenhand men många recept bör ses över för väldigt många saknar instruktioner

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(29)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 300 g nötfärs
  • 2 msk smör
  • 300 g vitkål, tunt strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Deg
  • 25 g jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 8 dl vetemjöl
  • 1 ägg, till pensling
  • Picklad gurka
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %)
  • 0.5 gurka

Köttfärspirog

Betyg (1-5):
3.24 (21 betyg)

Små goda piroger, perfekta att frysa in och ta med i matsäcken.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
24 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja, socker och salt. Häll i mjölet lite i taget och arbeta degen till en smidig blank deg, ca 10 min. Strö över lite mjöl och täck med bakduk. Låt jäsa 30 min.
  2. Picklad gurka: Rör ihop vatten, socker, ättiksprit tills sockret löst sig. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Låt stå tills servering.
  3. Stek köttfärsen i smör i het stekpanna. Tillsätt kål, lök, vitlök och stek under omrörning ca 10 min. Krydda med salt och peppar. Kavla ut degen på mjölat bakbord och stansa ut cirklar ca 10 cm i diametern. Lägg på lite fyllning och vik ihop till en halvmåne.
  4. Tryck ihop kanterna med en gaffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med lättvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 min. Servera pirogerna med picklad gurka.

Tips

Smaka av fyllningen med kumminfrön eller chili och ingefära.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-11-25

Hej! Det ska vara 3 dl ljummet vatten i degen! Lycka till i köket!

Michael

2019-11-22

Jag funderar också över hur mycket vatten det ska vara i degen?

Linn

2019-11-03

Funkar lika bra med färdig smördeg för er som tycker att detta tar för lång tid.

Sara

2019-10-12

Hur mycket vatten ska det vara i degen. Verkar ha försvunnit i receptet?

Johanna

2019-02-26

Tog alldeles för lång tid att göra. Över 2 h! För mycket jobb, inte alls värt det.

Fia

2019-01-17

Torra som fnöske med nötfärs, nästa gång testar vi med blandfärs och lite ost i.

Coop

2019-01-11

Hej Erik! Nu har vi förtydligat i receptet så det ska vara tydligare. /Elsa, webbredaktör

Carina

2019-01-08

Erik! Receptet är indelat i, ingredienser (till vänster) och gör så här (till höger) högst upp under tillagningstid och ugnsvärme.

Erik

2018-12-25

Recept på deg och pickladgurka. Hur görs köttfärsen och själva pirågen sen? Jag löser det förmodligen på egenhand men många recept bör ses över för väldigt många saknar instruktioner

Liknande recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(59)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(9)

Thaikyckling med kokosnudlar - Lotta Lundgren

(116)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Lökpaj med smördeg

(29)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies