Köttfärspaté

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Patén kan avnjtas varm eller kall. Den gör sig fin som huvudrätt, serverad med potatis och cumberlandsås eller kall på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 0.75 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 50 g grovhackade champinjoner
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 10 skivade gröna oliver
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm peppar
  • 150 g strimlat bacon
  • 350 g köttfärs
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör till formen
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka riset och låt svalna. Fräs lök, champinjoner och vitlök i matfett. Låt oliver och persilja fräsa med några minuter och tag pannan från värmen.
  2. Vispa upp ägget med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt ris, bacon, köttfärs, champinjonröran och grädden. Blanda smeten och fyll en smord avlång bakform eller en terrin, 1,5 - 2 liter, med färsen. Grädda utan lock i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Servering

Patén är god varm med kokt potatis och sallad eller till kall buffé med oliver och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Sosaties

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.75 dl ris
  • 1 hackad gul lök
  • 50 g grovhackade champinjoner
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 10 skivade gröna oliver
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm peppar
  • 150 g strimlat bacon
  • 350 g köttfärs
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör till formen
  • 1 tsk salt

Köttfärspaté

Betyg (1-5):
3.83 (6 betyg)

Patén kan avnjtas varm eller kall. Den gör sig fin som huvudrätt, serverad med potatis och cumberlandsås eller kall på buffébordet.

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset och låt svalna. Fräs lök, champinjoner och vitlök i matfett. Låt oliver och persilja fräsa med några minuter och tag pannan från värmen.
  2. Vispa upp ägget med tomatpuré, salt och peppar. Tillsätt ris, bacon, köttfärs, champinjonröran och grädden. Blanda smeten och fyll en smord avlång bakform eller en terrin, 1,5 - 2 liter, med färsen. Grädda utan lock i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

Servering

Patén är god varm med kokt potatis och sallad eller till kall buffé med oliver och körsbärstomater.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Saltimbocca med kalvfärs

(38)

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

(8)

Sosaties

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

(19)

Koreanska revbensspjäll

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies