För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttfärspanna med oliver och krossade tomater

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Saftig köttfärspanna med krossade tomater, oliver och grädde.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk smör
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl riven ost, gärna en lagrad ost
  • 1 dl kalamataoliver, hackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Blanda färs, lök, ägg, salt och peppar och häll i ströbrödsblandningen, rör ihop till en smet.
  3. Hetta upp en stekpanna och smält smöret, platta ut köttfärsblandningen så den täcker hela pannan, låt steka ca 5 min på medelvärme. Skär i fyra delar, vänd biffen i pannan och tryck ut igen. Stek ytterligare 5 min på andra sidan.
  4. Blanda krossade tomater, grädde och soja och häll över biffen i pannan.
  5. Fördela ost, oliver och timjan ovanpå biffen. Låt stå och puttra på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och servera med spagetti.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-05-09

Blev jättegott men det var klurigt att vända på biffen.

Liknande recept

Pastagratäng med köttfärs

(23)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Hamburgare med blue cheese-dressing

(26)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Skinkbruschetta med rödbetsröra

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 320 g spagetti
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 msk smör
  • 250 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 dl riven ost, gärna en lagrad ost
  • 1 dl kalamataoliver, hackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt

Köttfärspanna med oliver och krossade tomater

Betyg (1-5):
3.43 (7 betyg)

Saftig köttfärspanna med krossade tomater, oliver och grädde.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på paketet. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla i några minuter.
  2. Blanda färs, lök, ägg, salt och peppar och häll i ströbrödsblandningen, rör ihop till en smet.
  3. Hetta upp en stekpanna och smält smöret, platta ut köttfärsblandningen så den täcker hela pannan, låt steka ca 5 min på medelvärme. Skär i fyra delar, vänd biffen i pannan och tryck ut igen. Stek ytterligare 5 min på andra sidan.
  4. Blanda krossade tomater, grädde och soja och häll över biffen i pannan.
  5. Fördela ost, oliver och timjan ovanpå biffen. Låt stå och puttra på svag värme ca 10 min. Smaka av med salt och peppar och servera med spagetti.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2017-05-09

Blev jättegott men det var klurigt att vända på biffen.

Liknande recept

Pastagratäng med köttfärs

(23)

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

(18)

Hamburgare med blue cheese-dressing

(26)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(20)

Köttfärssoppa tacostyle

(15)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Skinkbruschetta med rödbetsröra

(0)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(4)