
Köttfärslimpa med blandfärs
Betyg (1-5):
Köttfärslimpa med blandfärs som får sällskap av smakrik fetaost, paprika och färska örter. Smakrikt och gott att servera med ris.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 4 msk ströbröd
- 1 msk potatismjöl
- 2 dl vatten
- 500 g köttfärs, gärna blandfärs
- 1 ägg
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 0.5 tsk svartpeppar
- 2 tsk oregano
- 2 msk olja, gärna olivolja
- 3 paprikor i olika färger, i bitar
- 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
- 45 g tärnad fetaost
- 1.5 tsk salt
Gör så här
- Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min.
- Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
- Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
- Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
- Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.
Servering
Servera med ris eller potatis.
Liknande recept
Köttfärslimpa med blandfärs
Betyg (1-5):
Köttfärslimpa med blandfärs som får sällskap av smakrik fetaost, paprika och färska örter. Smakrikt och gott att servera med ris.
Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min.
- Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
- Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
- Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
- Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.
Servering
Servera med ris eller potatis.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-01-19
Så enkelt och så väldans gott!
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Pernilla
2014-01-19
Så enkelt och så väldans gott!