Köttfärslimpa med blandfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (11 betyg)

Köttfärslimpa med blandfärs som får sällskap av smakrik fetaost, paprika och färska örter. Smakrikt och gott att servera med ris.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
  • 45 g tärnad fetaost
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min.
  2. Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
  3. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
  5. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.

Servering

Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2014-01-19

Så enkelt och så väldans gott!

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 4 msk ströbröd
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 dl vatten
  • 500 g köttfärs, gärna blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk olja, gärna olivolja
  • 3 paprikor i olika färger, i bitar
  • 3 msk hackade färska örter, tex oregano, basilika
  • 45 g tärnad fetaost
  • 1.5 tsk salt

Köttfärslimpa med blandfärs

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.18 (11 betyg)

Köttfärslimpa med blandfärs som får sällskap av smakrik fetaost, paprika och färska örter. Smakrikt och gott att servera med ris.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ströbröd, potatismjöl och vatten i en bunke och låt det svälla ca 10 min.
  2. Lägg i färs, salt, ägg, ev vitlök och kryddor och blanda väl.
  3. Lägg färsen i en ugnsform och forma till en knubbig limpa. Pensla den med lite olja.
  4. Sätt in formen i mitten av ugnen 25 min. Blanda paprikabitarna med resten av oljan och det kryddgröna.
  5. Ta ut formen och lägg blandningen runt färsen. Stek den ytterligare ca 25 min. Lägg på osten när ca 5 minuter av tiden återstår.

Servering

Servera med ris eller potatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Pernilla

2014-01-19

Så enkelt och så väldans gott!

Liknande recept

Spara recept

Japanskt långkok med nudlar

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Biff med coleslaw

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Kimchisoppa med fläskkarré och tofu

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Köttfärssås med hetta och sötma

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Kåldolmar med savoykål

Betyg
Betyg
(5)