Köttfärslimpa - lättlagat recept

Betyg (1-5):
3.1 (62 betyg)

En genial genväg till en supergod och enkel köttfärslimpa med nötfärs och morot, perfekt att laga tillsammans med barnen!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 100 g morot
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse löksoppa
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja till formen
  • Till servering:
  • 2 dl lätt tinade frysta lingon
  • 4 msk strösocker
  • 0.5 gurka
  • potatis

Gör så här

  1. Skala och riv moroten. Lägg moroten i en skål tillsammans med nötfärsen. Häll på 1 påse löksoppa.
  2. Skeda i crème fraiche och krydda med svartpeppar. Blanda ordentligt med rena händer.
  3. Olja in en brödform som rymmer 1,5 liter. Häll smeten i formen och platta till. Grädda i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
  4. Blanda lätt tinade frysta lingon med strösocker och rör om tills sockret smält.

Till servering

  1. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, skivad gurka och rårörda lingon

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-10-23

Den är så god

Stefan

2018-06-30

Som skrivits nedan, hellre en längre stund, typ 45 minuter i ugn. Sedan räcker det med en halv påse löksoppa. Möjligen kan man addera lite salt utöver halva löksoppemängden. Gärna också lägga in lite skinka/bacon eller några tjocka ostskivor inuti limpan. Har även provat göra på hönsfärs, kycklingfärs och blandfärs med gott resultat.

Helené

2016-04-19

Godaste köttfärslimpan vi har ätit. Barnen älskar den! Vi serverar den med inlagd gurka som vi gjort själv.

Nicklas

2015-02-07

En 'snabb' maträtt, alltså går fort att röra ihop, sen ska den bara stå i ugnen, dock en längre stund. Smaken och konsistensen är riktigt bra, jag har dock gjort en utan morot... 5/5 stjärnor enligt mig

Bengan

2014-06-09

Fan rätt sjyst asså

Anton

2014-06-08

Den var den bäst jag ätit och enkel att laga!

Liknande recept

Caesarburgare

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

(12)

Chilibiff-wrap

(3)

Bolognese

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 100 g morot
  • 500 g nötfärs
  • 1 påse löksoppa
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • olja till formen
  • Till servering:
  • 2 dl lätt tinade frysta lingon
  • 4 msk strösocker
  • 0.5 gurka
  • potatis

Köttfärslimpa - lättlagat recept

Betyg (1-5):
3.1 (62 betyg)

En genial genväg till en supergod och enkel köttfärslimpa med nötfärs och morot, perfekt att laga tillsammans med barnen!

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv moroten. Lägg moroten i en skål tillsammans med nötfärsen. Häll på 1 påse löksoppa.
  2. Skeda i crème fraiche och krydda med svartpeppar. Blanda ordentligt med rena händer.
  3. Olja in en brödform som rymmer 1,5 liter. Häll smeten i formen och platta till. Grädda i ugnen på 175° i ca 30 minuter.
  4. Blanda lätt tinade frysta lingon med strösocker och rör om tills sockret smält.

Till servering

  1. Servera köttfärslimpan med kokt potatis, skivad gurka och rårörda lingon

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2019-10-23

Den är så god

Stefan

2018-06-30

Som skrivits nedan, hellre en längre stund, typ 45 minuter i ugn. Sedan räcker det med en halv påse löksoppa. Möjligen kan man addera lite salt utöver halva löksoppemängden. Gärna också lägga in lite skinka/bacon eller några tjocka ostskivor inuti limpan. Har även provat göra på hönsfärs, kycklingfärs och blandfärs med gott resultat.

Helené

2016-04-19

Godaste köttfärslimpan vi har ätit. Barnen älskar den! Vi serverar den med inlagd gurka som vi gjort själv.

Nicklas

2015-02-07

En 'snabb' maträtt, alltså går fort att röra ihop, sen ska den bara stå i ugnen, dock en längre stund. Smaken och konsistensen är riktigt bra, jag har dock gjort en utan morot... 5/5 stjärnor enligt mig

Bengan

2014-06-09

Fan rätt sjyst asså

Anton

2014-06-08

Den var den bäst jag ätit och enkel att laga!

Liknande recept

Caesarburgare

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(21)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Grillade färsbiffar med yoghurtsås

(12)

Chilibiff-wrap

(3)

Bolognese

(9)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies