Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 14 st
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 små finhackade gula lökar
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 20 g smör till stekning
  • Till garnering:
  • 1 strimlad morot
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.
  4. Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Laxtaco

(7)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(3)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)
14 st
  • Ingredienser 14 st
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 små finhackade gula lökar
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 20 g smör till stekning
  • Till garnering:
  • 1 strimlad morot
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.
  4. Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing

(85)

Laxtaco

(7)

Gazpacho med pizzabullar

(10)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Fish tacos deluxe

(31)

Rostad potatis med vitlökssås och friterad kapris

(3)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies