Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 små finhackade gula lökar
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 20 g smör till stekning
  • 2 tsk salt
  • Till garnering:
  • 1 strimlad morot
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.
  4. Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkla lammfärsspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1.5 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 1.5 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 ägg
  • 2 små finhackade gula lökar
  • 2 finrivna morötter
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 0.5 tsk nymald vitpeppar
  • 20 g smör till stekning
  • 2 tsk salt
  • Till garnering:
  • 1 strimlad morot
  • granatäppelkärnor
  • färsk koriander

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Ingefäran och moroten ger köttbullarna en spännande smak.

Tillagningstid: 40 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk, grädde och ströbröd i en skål. Låt svälla 10 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till små bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.
  4. Garnera med strimlad morot, granatäppelkärnor och ev koriander.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grahamspaj med spenat och dill

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Krispiga bönbollar i pitabröd med yoghurtsås

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingben med ingefärsglaze

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Gröna vegobullar - Lotta Lundgren

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Enkla lammfärsspett

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grillade kycklingspett

Betyg
Betyg
(10)