Köttbullar med parmaskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Eleganta köttbullar, som helt klart kan bli en snackis med sitt italienska tillägg.

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 500 g nötfärs eller kalvfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 1 kokt, kall potatis, grovriven
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk rapsolja + 1-2 msk smör till stekning
  • skivor parmaskinka
  • Plockade blad av 1 rosmarinkvist
  • Till servering:
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Blanda färs, salt, peppar, senap, ägg, potatis, mjölk och lökpulver. Forma färsen till jämna, fina bullar.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, men inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska sedan värmen och efterstek dem 3–5 min. Ta upp köttbullarna och låt dem kallna. Hit kan du förbereda 1–2 dagar innan.
  3. Linda in ca hälften av köttbullarna i skinka.
  4. Stek de inslagna köttbullarna runtom i en het stekpanna. Tillsätt resten av köttbullarna och rosmarin, låt allt bli genomvarmt, ca 5 min till. Servera med svartvinbärsgelé.

Tips

Rulla bullarna med blöta händer och lägg dem på en skärbräda i väntan på stekning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g nötfärs eller kalvfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 1 kokt, kall potatis, grovriven
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk rapsolja + 1-2 msk smör till stekning
  • skivor parmaskinka
  • Plockade blad av 1 rosmarinkvist
  • Till servering:
  • svartvinbärsgelé

Köttbullar med parmaskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Eleganta köttbullar, som helt klart kan bli en snackis med sitt italienska tillägg.

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, salt, peppar, senap, ägg, potatis, mjölk och lökpulver. Forma färsen till jämna, fina bullar.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, men inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska sedan värmen och efterstek dem 3–5 min. Ta upp köttbullarna och låt dem kallna. Hit kan du förbereda 1–2 dagar innan.
  3. Linda in ca hälften av köttbullarna i skinka.
  4. Stek de inslagna köttbullarna runtom i en het stekpanna. Tillsätt resten av köttbullarna och rosmarin, låt allt bli genomvarmt, ca 5 min till. Servera med svartvinbärsgelé.

Tips

Rulla bullarna med blöta händer och lägg dem på en skärbräda i väntan på stekning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

Bowl med sashimilax

(4)

Räksallad med japansk dressing

(90)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies