Köttbullar med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Eleganta köttbullar, som helt klart kan bli en snackis med sitt italienska tillägg.

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs eller kalvfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 1 kokt, kall potatis, grovriven
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk rapsolja + 1-2 msk smör till stekning
  • skivor parmaskinka
  • Plockade blad av 1 rosmarinkvist
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • svartvinbärsgelé

Gör så här

  1. Blanda färs, salt, peppar, senap, ägg, potatis, mjölk och lökpulver. Forma färsen till jämna, fina bullar.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, men inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska sedan värmen och efterstek dem 3–5 min. Ta upp köttbullarna och låt dem kallna. Hit kan du förbereda 1–2 dagar innan.
  3. Linda in ca hälften av köttbullarna i skinka.
  4. Stek de inslagna köttbullarna runtom i en het stekpanna. Tillsätt resten av köttbullarna och rosmarin, låt allt bli genomvarmt, ca 5 min till. Servera med svartvinbärsgelé.

Tips

Rulla bullarna med blöta händer och lägg dem på en skärbräda i väntan på stekning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g nötfärs eller kalvfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 ägg
  • 1 kokt, kall potatis, grovriven
  • 3 msk mjölk
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 msk rapsolja + 1-2 msk smör till stekning
  • skivor parmaskinka
  • Plockade blad av 1 rosmarinkvist
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • svartvinbärsgelé

Köttbullar med parmaskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Eleganta köttbullar, som helt klart kan bli en snackis med sitt italienska tillägg.

6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda färs, salt, peppar, senap, ägg, potatis, mjölk och lökpulver. Forma färsen till jämna, fina bullar.
  2. Hetta upp oljan och smöret i en stekpanna. Lägg i köttbullarna, men inte för många åt gången. Skaka pannan så att de blir brynta runt om. Minska sedan värmen och efterstek dem 3–5 min. Ta upp köttbullarna och låt dem kallna. Hit kan du förbereda 1–2 dagar innan.
  3. Linda in ca hälften av köttbullarna i skinka.
  4. Stek de inslagna köttbullarna runtom i en het stekpanna. Tillsätt resten av köttbullarna och rosmarin, låt allt bli genomvarmt, ca 5 min till. Servera med svartvinbärsgelé.

Tips

Rulla bullarna med blöta händer och lägg dem på en skärbräda i väntan på stekning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Grillad entrecôte med skön grön sallad

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rosépepparfilé

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Matig sallad med grillad biff och thaidressing

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Tacobåtar med kycklingfärs

Betyg
Betyg
(5)