För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

Betyg (1-5):
4.5 (20 betyg)

Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 rivna gula lökar
  • 5 dl riven västerbottensost
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Kristin

2016-12-19

väldigt goda, men eftersom jag inte tål gluten bytte jag ut ströbrödet till glutenfritt pofiber. kommer säkert att bli populärt på julbordet.

Britt-Mari

2015-12-26

Håller med Sandra det blev de godast köttbullar jag någonsin gjort

Sandra

2015-12-22

Det blev fantastiskt goda köttbullar. Stor tumme upp!

Liknande recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 500 g nötfärs
  • 400 g fläskfärs
  • 2 rivna gula lökar
  • 5 dl riven västerbottensost
  • 100 g ansjovisfiléer med spad, hackade
  • 1 tsk svartpeppar
  • smör till stekning
  • 1.5 tsk salt

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

Betyg (1-5):
4.5 (20 betyg)

Tillagningstid: 40 min
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en skål. Låt svälla 5 min.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet.
  3. Forma till runda bollar med blöta händer. Hetta upp en stekpanna och stek köttbullarna i smör i omgångar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ann-Kristin

2016-12-19

väldigt goda, men eftersom jag inte tål gluten bytte jag ut ströbrödet till glutenfritt pofiber. kommer säkert att bli populärt på julbordet.

Britt-Mari

2015-12-26

Håller med Sandra det blev de godast köttbullar jag någonsin gjort

Sandra

2015-12-22

Det blev fantastiskt goda köttbullar. Stor tumme upp!

Liknande recept

Rökt regnbåge med örtagårdssås

(23)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(3)

Lax med salsa verde

(0)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(8)

Lax med ingefära, chili och lime

(23)

Varmrökt lax med bearnaisesås

(2)

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

(60)

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

(4)