För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Korvsoppa

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Matig soppa med korv, rotfrukter, rökt sidfläsk och brysselkål. Med äpple och riven pepparrot blir korvsoppan extra festlig!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g morötter
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • salt och peppar
  • Till servering
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.
  2. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.
  3. Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  4. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.
  5. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och apelsinsoppa

(4)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 200 g morötter
  • 100 g gulbetor
  • 100 g kålrot
  • 100 g brysselkål
  • 0.5 purjolök
  • 100 g rökt sidfläsk, fint tärnat
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl portvin
  • 1 liter köttbuljong (1 liter vatten + 2 buljongtärningar)
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 200 g julkorv, i bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • salt och peppar
  • Till servering
  • riven pepparrot

Korvsoppa

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Matig soppa med korv, rotfrukter, rökt sidfläsk och brysselkål. Med äpple och riven pepparrot blir korvsoppan extra festlig!

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala alla rotfrukter och skär i lika stora bitar, ca 2 x 2 cm. Ansa och dela brysselkålen. Strimla purjolöken grovt.
  2. Bryn fläsket i smöret i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt alla grönsaker utom purjolöken.
  3. Stek under omrörning någon minut utan att de tar färg. Tillsätt purjolöken.
  4. Häll i portvinet och buljongen. Tillsätt timjan och lagerblad. Låt puttra ca 10 min tills rotsakerna nästan är mjuka.
  5. Tillsätt korven och äpplet. Sjud i ytterligare 5 min. Smaka av soppan med salt och peppar. Servera gärna med riven pepparrot.

Tips

Du kan minska mängden kålrot och fylla på med andra goda rotfrukter.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Morots- och apelsinsoppa

(4)

Morots- och ingefärssoppa med äpple och koriander

(1)