Korv med hembakade korvbröd

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 4 tjocka eller 8 smala råkorvar
  • Korvbröd, 20 st:
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 paket jäst (25 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 g kokt kall potatis, skalad
  • 9 dl vetemjöl (ca 540 g)
  • Gurksallad:
  • 3 hela ättiksgurkor, finhackade
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 1 salladslök, finstrimlad

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 avlånga bitar. Platta ut degen lätt och skär varje bit i 10 korvbröd. Lägg med snittsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna under bakduk.
  3. Blanda alla ingredienser till gurksalladen. Grilla korvarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera i bröden med gurksallad och senap.

Tips

Servera med hemlagad sötstark senap. Se recept på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-05-26

Till Lena och Anne-Grete: Ugnstemperaturen är 200º och står nu högst upp under rubriken till höger.

Anne-Grete

2016-05-24

Jag hittar inte ugnstemperaturen🤔

Lena

2016-05-14

var finns ugnstemperaturen

Liknande recept

Laxtaco

(7)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Risfyllda grönsaker

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 4 tjocka eller 8 smala råkorvar
  • Korvbröd, 20 st:
  • 50 g smör
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 paket jäst (25 g)
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 150 g kokt kall potatis, skalad
  • 9 dl vetemjöl (ca 540 g)
  • Gurksallad:
  • 3 hela ättiksgurkor, finhackade
  • 2 msk hackad gari (inlagd ingefära)
  • 1 salladslök, finstrimlad

Korv med hembakade korvbröd

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Tillagningstid: 45 min + 2 tim 15 min jästid
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret och blanda med mjölken. Smula sönder jästen i en bunke och lös upp i degvätskan. Tillsätt socker, ägg och salt. Pressa ner potatisen och rör om. Tillsätt mjöl och arbeta ihop till en smidig deg, 10 min för hand eller 5 min i maskin. Låt jäsa under bakduk ca 1½ tim.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 2 avlånga bitar. Platta ut degen lätt och skär varje bit i 10 korvbröd. Lägg med snittsidan upp på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare 45 min. Grädda mitt i ugnen 10–15 min. Låt svalna under bakduk.
  3. Blanda alla ingredienser till gurksalladen. Grilla korvarna tills de är genomstekta och har fått fin färg. Servera i bröden med gurksallad och senap.

Tips

Servera med hemlagad sötstark senap. Se recept på coop.se.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Hanna webbredaktör

2016-05-26

Till Lena och Anne-Grete: Ugnstemperaturen är 200º och står nu högst upp under rubriken till höger.

Anne-Grete

2016-05-24

Jag hittar inte ugnstemperaturen🤔

Lena

2016-05-14

var finns ugnstemperaturen

Liknande recept

Laxtaco

(7)

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Risfyllda grönsaker

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies