Korv i ugn med äpple

Betyg (1-5):
3.37 (27 betyg)

Fixa middagen snabbt med allt på plåten. Korv, potatis, lök och äpplen som smaksätts med curry och serveras med en senap.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 300 g bratwurst
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 1 vitlöksklyfta, krossad med skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk curry
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl senap, till servering

Gör så här

  1. Skär korvarna på längden. Klyfta potatis, lök och äpplen. Vänd runt allt med vitlöksklyftan, olja, curry och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg och potatisen är klar, ca 25 min. Servera med senap.

Tips

För extra krispig potatis, låt klyftorna ligga i kallt vatten en stund. Torka dem helt torra med kökshandduk innan de rostas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2020-01-17

Vila grader i ugnen...?

Coop

2019-12-20

Hej Camilla! Använd gärna ett fastare äpple, exempelvis Granny Smith. Lycka till :)

Camilla

2019-12-15

Vilken sorts äpple passar bäst att ugnsrosta? :)

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(74)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lökpaj med smördeg

(33)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(64)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 300 g bratwurst
  • 900 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 äpplen
  • 1 vitlöksklyfta, krossad med skal
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk curry
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 dl senap, till servering

Korv i ugn med äpple

Betyg (1-5):
3.37 (27 betyg)

Fixa middagen snabbt med allt på plåten. Korv, potatis, lök och äpplen som smaksätts med curry och serveras med en senap.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär korvarna på längden. Klyfta potatis, lök och äpplen. Vänd runt allt med vitlöksklyftan, olja, curry och salt på en plåt. Rosta mitt i ugnen till fin färg och potatisen är klar, ca 25 min. Servera med senap.

Tips

För extra krispig potatis, låt klyftorna ligga i kallt vatten en stund. Torka dem helt torra med kökshandduk innan de rostas.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fanny

2020-01-17

Vila grader i ugnen...?

Coop

2019-12-20

Hej Camilla! Använd gärna ett fastare äpple, exempelvis Granny Smith. Lycka till :)

Camilla

2019-12-15

Vilken sorts äpple passar bäst att ugnsrosta? :)

Liknande recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

(6)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(74)

Borsjtj med kryddig korv

(20)

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

(13)

Lökpaj med smördeg

(33)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(49)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(64)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies