Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

När tomaterna får gå länge i ugnen blir det ljuvligt söta i smaken, nästan lite åt det soltorkade hållet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 500 g körsbärstomater eller tomater av valfri sort
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 smulade brödskivor, vitt bröd
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • 1 msk repad färsk timjan

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor. Ställ dem tätt i en ugnsform. Ringla över olivoljan. Salta, sockra och peppra.
  2. Blanda vitt bröd, parmesanost, basilika och timjan och fördela det över tomaterna.
  3. Baka i ugnen cirka 45 minuter. Tomaterna ska sjunka ihop men inte bli stekta.

Servering

Servera som förrätt med bröd eller tillsammans med pasta som huvudrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-02-26

Så här gjorde jag

Jonna

2013-05-09

Gjorde detta fast med torkade örter och serverade till lax med parmesan. Det blev supergott.

Louise

2012-05-17

Det är supergott som tillbehör till grillmiddagen eller buffén. Godare med romanticatomater blandat. Alla som ätit frågar efter receptet.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Skagenröra

(29)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 500 g körsbärstomater eller tomater av valfri sort
  • 3 msk olivolja
  • 0.5 tsk socker
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 smulade brödskivor, vitt bröd
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1 dl strimlad färsk basilika
  • 1 msk repad färsk timjan

Körsbärstomater bakade i ugn med örter och parmesanost

Betyg (1-5):
2.87 (15 betyg)

När tomaterna får gå länge i ugnen blir det ljuvligt söta i smaken, nästan lite åt det soltorkade hållet.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela tomaterna i halvor. Ställ dem tätt i en ugnsform. Ringla över olivoljan. Salta, sockra och peppra.
  2. Blanda vitt bröd, parmesanost, basilika och timjan och fördela det över tomaterna.
  3. Baka i ugnen cirka 45 minuter. Tomaterna ska sjunka ihop men inte bli stekta.

Servering

Servera som förrätt med bröd eller tillsammans med pasta som huvudrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Barbro

2014-02-26

Så här gjorde jag

Jonna

2013-05-09

Gjorde detta fast med torkade örter och serverade till lax med parmesan. Det blev supergott.

Louise

2012-05-17

Det är supergott som tillbehör till grillmiddagen eller buffén. Godare med romanticatomater blandat. Alla som ätit frågar efter receptet.

Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Skagenröra

(29)

Vegopiroger

(8)

Mangobiffsallad med nudlar

(14)

Rödbetskorgar med ostkräm

(2)

Krämig wasabisill

(6)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies