Korianderkyckling på spett
Korianderkyckling på spett
  • Tid 30 min + 30 min marinering

Korianderkyckling på spett

3 (3 betyg)

Grillat kycklingspett kryddat med ingefära och koriander.

  • Tillagningstid 30 min + 30 min marinering
  • Ingredienser 6

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
Marianad:
  • 1 kruka koriander
  • 30 g grovriven ingefära
  • 4 dl yoghurt 10%
  • 0.5 tsk salt
  • 0.25 tsk svartpeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg koriander och ingefära med 1 dl av yoghurten i en bunke och mixa med en stavmixer, eller mixa ihop i en matberedare. Mixa tills helt grön. Vänd ner resten av yoghurten och smaka av med salt och peppar.

  2. 2

    Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda kycklingen med hälften av marinaden och låt dra i 30 min. .

  3. 3

    Trä kycklingen på spett och grilla ca 10 min runtom.

  4. 4

    Servera med resten av marinaden och t ex råkostsallad

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar