Korgbröd med dinkel

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

Ett lite mer innehållsrikt vetemjöl ger brödet karaktär.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37º)
  • 2 tsk honung, socker eller sirap
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 5.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl dinkelflingor

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och dinkelflingor. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Strö rikligt med dinkel i 2 brödkorgar. Dela degen i 2 delar och forma dem till bullar. Lägg dem i korgarna, som ska vara så stora att de fylls ungefär till hälften. (Eller lägg bullarna direkt på en plåt.)
  3. 3. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
  4. 4. Stjälp upp bröden på en plåt. Sänk temperaturen till 225º.
  5. 5. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. <br><br> På brödet har vi lagt taramosalata (kaviarröra).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkelt morotsbröd

(35)

Örtfrittata

(2)

Frasvåfflor

(123)

Bananpannkakor

(33)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Jordgubbssmoothie

(96)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten (37º)
  • 2 tsk honung, socker eller sirap
  • 2 msk olja
  • 6 dl vetemjöl special
  • 5.5 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1 dl dinkelflingor

Korgbröd med dinkel

Betyg (1-5):
1.75 (4 betyg)

Ett lite mer innehållsrikt vetemjöl ger brödet karaktär.

Tillagningstid: 1 timme 45 minuter
Ugnstemperatur:225º
2 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. 1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och dinkelflingor. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Jäs ca 30 minuter.
  2. 2. Strö rikligt med dinkel i 2 brödkorgar. Dela degen i 2 delar och forma dem till bullar. Lägg dem i korgarna, som ska vara så stora att de fylls ungefär till hälften. (Eller lägg bullarna direkt på en plåt.)
  3. 3. Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 250º.
  4. 4. Stjälp upp bröden på en plåt. Sänk temperaturen till 225º.
  5. 5. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. <br><br> På brödet har vi lagt taramosalata (kaviarröra).

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Enkelt morotsbröd

(35)

Örtfrittata

(2)

Frasvåfflor

(123)

Bananpannkakor

(33)

Supergreen smoothie bowl

(2)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Hallonsmoothie

(8)

Jordgubbssmoothie

(96)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies