Koreansk kebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Asiatisk variant på kioskvältaren. Sötstark, god och rolig fredagsrätt för hela familjen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk farinsocker
  • 0.5 dl tunt skivad purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g tunt skuren lövbiff, eller oxfilé i smala skivor
  • 1 hackad tomat
  • 2 dl hackad gurka
  • 150 g romansallad
  • 8 msk kimchi
  • 0.5 dl tunt skivad purjolök
  • Tillbehör:
  • 4 pitabröd, eller wraps
  • Garnering:
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden och tillsätt köttstrimlorna. Rör om ordentligt. Låt marinera i en timme eller längre i kylen. Blanda samman grönsakerna. Smaka av salladsblandningen. Vill du ha den ännu starkare, tillsätt mera kimchi, men kom ihåg att även köttet är kryddigt.
  2. Lägg i salladsblandningen i pitabröden. Se till att det finns lite plats för köttet. Stek köttet hastigt i het panna. Lägg över köttet i pitabrödet, eller i wraps, och droppa över lite av marinaden som finns kvar i stekpannan.
  3. Toppa med finhackad persilja och en klick gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk farinsocker
  • 0.5 dl tunt skivad purjolök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g tunt skuren lövbiff, eller oxfilé i smala skivor
  • 1 hackad tomat
  • 2 dl hackad gurka
  • 150 g romansallad
  • 8 msk kimchi
  • 0.5 dl tunt skivad purjolök
  • Tillbehör:
  • 4 pitabröd, eller wraps
  • Garnering:
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 dl gräddfil

Koreansk kebab

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Asiatisk variant på kioskvältaren. Sötstark, god och rolig fredagsrätt för hela familjen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden och tillsätt köttstrimlorna. Rör om ordentligt. Låt marinera i en timme eller längre i kylen. Blanda samman grönsakerna. Smaka av salladsblandningen. Vill du ha den ännu starkare, tillsätt mera kimchi, men kom ihåg att även köttet är kryddigt.
  2. Lägg i salladsblandningen i pitabröden. Se till att det finns lite plats för köttet. Stek köttet hastigt i het panna. Lägg över köttet i pitabrödet, eller i wraps, och droppa över lite av marinaden som finns kvar i stekpannan.
  3. Toppa med finhackad persilja och en klick gräddfil.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Baconlindad järpe med primörer

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Viltköttbullar med lingon och senapssås

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Fläskfilé africana

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Gremolatastekt biff

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Oxfilé med tartarsallad

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

Betyg
Betyg
(82)
Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)