Koreansk kebab

Betyg (1-5):
3.92 (12 betyg)

Asiatisk variant på kioskvältaren. Sötstark, god och rolig fredagsrätt för hela familjen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk farinsocker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g tunt skuren lövbiff, eller oxfilé i smala skivor
  • 1 hackad tomat
  • 2 dl hackad gurka
  • 150 g romansallad
  • 8 msk kimchi
  • 0.5 dl tunt skivad purjolök
  • Tillbehör:
  • 4 pitabröd, eller wraps
  • Garnering:
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 dl gräddfil

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden och tillsätt köttstrimlorna. Rör om ordentligt. Låt marinera i en timme eller längre i kylen. Blanda samman grönsakerna. Smaka av salladsblandningen. Vill du ha den ännu starkare, tillsätt mera kimchi, men kom ihåg att även köttet är kryddigt.
  2. Lägg i salladsblandningen i pitabröden. Se till att det finns lite plats för köttet. Stek köttet hastigt i het panna. Lägg över köttet i pitabrödet, eller i wraps, och droppa över lite av marinaden som finns kvar i stekpannan.
  3. Toppa med finhackad persilja och en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 0.5 dl japansk soja
  • 1.5 msk farinsocker
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1.5 msk rostade sesamfrön
  • 1 tsk svartpeppar
  • 200 g tunt skuren lövbiff, eller oxfilé i smala skivor
  • 1 hackad tomat
  • 2 dl hackad gurka
  • 150 g romansallad
  • 8 msk kimchi
  • 0.5 dl tunt skivad purjolök
  • Tillbehör:
  • 4 pitabröd, eller wraps
  • Garnering:
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • 1 dl gräddfil

Koreansk kebab

Betyg (1-5):
3.92 (12 betyg)

Asiatisk variant på kioskvältaren. Sötstark, god och rolig fredagsrätt för hela familjen.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda samman marinaden och tillsätt köttstrimlorna. Rör om ordentligt. Låt marinera i en timme eller längre i kylen. Blanda samman grönsakerna. Smaka av salladsblandningen. Vill du ha den ännu starkare, tillsätt mera kimchi, men kom ihåg att även köttet är kryddigt.
  2. Lägg i salladsblandningen i pitabröden. Se till att det finns lite plats för köttet. Stek köttet hastigt i het panna. Lägg över köttet i pitabrödet, eller i wraps, och droppa över lite av marinaden som finns kvar i stekpannan.
  3. Toppa med finhackad persilja och en klick gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Klassisk boeuf bourguignon

(82)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(59)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(179)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(9)

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies