Kolonifat med persiljepesto

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Nyskördat i sällskap med en örtig röra. En primörfest att njuta av!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 7 skalade morötter
  • 2 skalade palsternackor, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 8 färska, skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl mandel
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 gurka, i stavar
  • 7 rädisor
  • 250 g körsbärstomater
  • Persiljepesto:
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 3 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skalade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Stek morötter och palsternacka i olivolja tills de är gyllenbruna. Lyft upp grönsakerna och lägg ner mandel, vitlök och salt i pannan och stek några minuter. Lägg upp rotsaker tillsammans med rädisor, gurka, tomater, mandlar och vitlök på ett fat.
  2. Mixa samman alla ingredienser till persiljepeston i en mixer. Lägg upp i en skål och servera till grönsakerna. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.
  3. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Tortillasnibbar

(24)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 7 skalade morötter
  • 2 skalade palsternackor, i stavar
  • 2 msk olivolja
  • 8 färska, skalade vitlöksklyftor
  • 1 dl mandel
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 gurka, i stavar
  • 7 rädisor
  • 250 g körsbärstomater
  • Persiljepesto:
  • 2 dl hackad bladpersilja
  • 2 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • 2 dl rostade solroskärnor
  • 3 dl riven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skalade vitlöksklyftor

Kolonifat med persiljepesto

Betyg (1-5):
3.11 (9 betyg)

Nyskördat i sällskap med en örtig röra. En primörfest att njuta av!

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek morötter och palsternacka i olivolja tills de är gyllenbruna. Lyft upp grönsakerna och lägg ner mandel, vitlök och salt i pannan och stek några minuter. Lägg upp rotsaker tillsammans med rädisor, gurka, tomater, mandlar och vitlök på ett fat.
  2. Mixa samman alla ingredienser till persiljepeston i en mixer. Lägg upp i en skål och servera till grönsakerna. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.
  3. Servera som tilltugg eller som en plockförrätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

(7)

Rensteksröra med fänkål och persilja

(4)

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Tortillasnibbar

(24)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies