Koljafilé i citronsås

Betyg (1-5):
3.13 (30 betyg)

Snabblagad fiskrätt med smak av citron och persilja. Servera med pressad potatis och grönsaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g koljafilé
  • 1 hackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 3 skållade och skalade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt potatis, gärna pressad
  • 500 g lättkokta grönsaker, t ex broccoli

Gör så här

  1. Skölj fisken och torka av den. Fräs löken i fettet i en låg vid kastrull eller traktörpanna. Tillsätt det mesta av tomaterna, citron, salt, peppar, hälften av persiljan och crème fraiche. Koka såsen några minuter. Lägg i fisken och sjud under lock utan omrörning 5-8 minuter.
  2. Späd eventuellt med lite vatten. Garnera med resten av tomaterna och persiljan.
  3. Servera direkt ur pannan tillsammans med tillbehören.

Servering

Det här är en rätt som de flesta vita viner passar hyfsat till. Bäst blir det dock om vinet har en ganska frisk karaktär eftersom citronen annars kan göra vinet lite platt och tråkigt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-13

Hej Maria! Koktiden stämmer, koljan behöver inte många minuter för att bli klar. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-03-11

Skall fisken bara koka 5-8 minuter? Är orolig för att den smakar rått!!!!!!!!!!!

Kucken

2018-03-02

Någon matsked japansk soya i såsen gjorde inte rätten oätbar.

Marcus

2014-08-26

Står och väntar på att det ska sjuda klart - ser helt löjligt gott ut!

mats

2012-02-25

gud vilken underbar rätt,,,,detta skall tillagas och avnjutas med ett gott vitt vin till,,,,,,detta är vad jag kallar hög klass på en mycket enkel men god måltid med kolja som huvudnummer och alla övriga ingredienser,,,,,

Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(14)

Bowl med sashimilax

(4)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g koljafilé
  • 1 hackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 3 skållade och skalade tomater
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 0.5 dl vatten
  • Tillbehör:
  • 600 g kokt potatis, gärna pressad
  • 500 g lättkokta grönsaker, t ex broccoli

Koljafilé i citronsås

Betyg (1-5):
3.13 (30 betyg)

Snabblagad fiskrätt med smak av citron och persilja. Servera med pressad potatis och grönsaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj fisken och torka av den. Fräs löken i fettet i en låg vid kastrull eller traktörpanna. Tillsätt det mesta av tomaterna, citron, salt, peppar, hälften av persiljan och crème fraiche. Koka såsen några minuter. Lägg i fisken och sjud under lock utan omrörning 5-8 minuter.
  2. Späd eventuellt med lite vatten. Garnera med resten av tomaterna och persiljan.
  3. Servera direkt ur pannan tillsammans med tillbehören.

Servering

Det här är en rätt som de flesta vita viner passar hyfsat till. Bäst blir det dock om vinet har en ganska frisk karaktär eftersom citronen annars kan göra vinet lite platt och tråkigt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-03-13

Hej Maria! Koktiden stämmer, koljan behöver inte många minuter för att bli klar. Lycka till! /Elsa, webbredaktör

Maria

2019-03-11

Skall fisken bara koka 5-8 minuter? Är orolig för att den smakar rått!!!!!!!!!!!

Kucken

2018-03-02

Någon matsked japansk soya i såsen gjorde inte rätten oätbar.

Marcus

2014-08-26

Står och väntar på att det ska sjuda klart - ser helt löjligt gott ut!

mats

2012-02-25

gud vilken underbar rätt,,,,detta skall tillagas och avnjutas med ett gott vitt vin till,,,,,,detta är vad jag kallar hög klass på en mycket enkel men god måltid med kolja som huvudnummer och alla övriga ingredienser,,,,,

Liknande recept

Bouillabaisse med örtaioli

(35)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(14)

Bowl med sashimilax

(4)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(13)

Fiskgryta med tomat och curry

(17)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Fiskgryta med saffran och räkor

(49)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies