Kolasnittar

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Segt knapriga och ljuvligt goda kolasnittar, även kallade sirapskakor eller kolakakor.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:180º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg, med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare.
  3. Dela degen i 4 bitar, rulla ut dem till knapp bakplåtslängd och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till med fingrarna eller med en gaffel.
  4. Grädda längderna gyllenbruna i ca 15 min. 5. Skär dem lite snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt när de kommer från ugnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-12-06

Samma upplevelse då jag bakade dessa fast m safran, enligt mersmak december 21015. Hittade olika recept på kolasnittar, detta har procentuellt största mängden mjöl av olika recept på kolasnittar. Det blev smulor av degen, den gick inte ihop.

Kristina

2015-06-02

Gick ju hur lätt som helst att få ihop, jag nyper ihop allt med fingertopparna så spar jag disk också... Men de flöt inte ut....synd...

----------------

2015-05-10

Det blev VÄLDIGT smuligt men vi följde receptet noggrant. Vi var tvungna att lägga formarna i muffinsformar. Det blev bara runda smuliga skitar -.- ~ anonym

MayBritt

2015-02-25

Jag har exakt samma upplevelse som Gunilla L; jag fick bara en massa smulor! Något måste vara fel i receptet!

Danielle Brookes / Coop Provkök

2015-02-09

Har just bakat kakorna enligt receptet och fick ett fin fint resultat. Jag använder alltid smör och vet inte om det kan bli annorlunda om ni använder margarin? Sen är det väldigt viktigt att smöret är just rumsvarmt. Lycka till!

Gunilla Lindhe

2014-06-04

Jag letar fortfarande efter det bästa o godaste Kola/knäcksnittarna o satte förstås igång att baka enligt detta recept eftersom Jan ny avslöjat det topphemliga receptet som alla frågat efter. MEN, 5 dl mjöl kan inte vara rätt! Efter 4 dl var allt en enda torr smulröra och matberedaren stod o slirade, bytte till degkrokar som inte heller funkade för att "få ihop till smidig deg". Nä jag fick hälla över allt i en ny bunke o tillsätta mera smör. Trots detta var det väldigt svårt att rulla ut, hål uppstod i degen hela tiden. Efter 40 minuters slit (alltså inga 5 minuter som det skulle ta) var det dags att grädda, 15 minuter blev 20 o kakorna flöt inte ut o blev spröda utan är snarare som torra finska pinnar. Snopet, då har jag mycket bättre recept sedan tidigare! Hälsningar Gunilla Lindhe tel 070 415 67 57

Liknande recept

Croissanter

(17)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Nässelscones

(3)

Muffins grundrecept

(36)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 160 g rumsvarmt smör
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0.5 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl vetemjöl

Kolasnittar

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Segt knapriga och ljuvligt goda kolasnittar, även kallade sirapskakor eller kolakakor.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:180º
50 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Lägg alla ingredienser i en bunke och blanda till en deg, med degkrokarna på elvispen eller i en matberedare.
  3. Dela degen i 4 bitar, rulla ut dem till knapp bakplåtslängd och fördela på två plåtar med bakplåtspapper. Platta till med fingrarna eller med en gaffel.
  4. Grädda längderna gyllenbruna i ca 15 min. 5. Skär dem lite snett på tvären i 2–3 cm breda bitar direkt när de kommer från ugnen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elin

2015-12-06

Samma upplevelse då jag bakade dessa fast m safran, enligt mersmak december 21015. Hittade olika recept på kolasnittar, detta har procentuellt största mängden mjöl av olika recept på kolasnittar. Det blev smulor av degen, den gick inte ihop.

Kristina

2015-06-02

Gick ju hur lätt som helst att få ihop, jag nyper ihop allt med fingertopparna så spar jag disk också... Men de flöt inte ut....synd...

----------------

2015-05-10

Det blev VÄLDIGT smuligt men vi följde receptet noggrant. Vi var tvungna att lägga formarna i muffinsformar. Det blev bara runda smuliga skitar -.- ~ anonym

MayBritt

2015-02-25

Jag har exakt samma upplevelse som Gunilla L; jag fick bara en massa smulor! Något måste vara fel i receptet!

Danielle Brookes / Coop Provkök

2015-02-09

Har just bakat kakorna enligt receptet och fick ett fin fint resultat. Jag använder alltid smör och vet inte om det kan bli annorlunda om ni använder margarin? Sen är det väldigt viktigt att smöret är just rumsvarmt. Lycka till!

Gunilla Lindhe

2014-06-04

Jag letar fortfarande efter det bästa o godaste Kola/knäcksnittarna o satte förstås igång att baka enligt detta recept eftersom Jan ny avslöjat det topphemliga receptet som alla frågat efter. MEN, 5 dl mjöl kan inte vara rätt! Efter 4 dl var allt en enda torr smulröra och matberedaren stod o slirade, bytte till degkrokar som inte heller funkade för att "få ihop till smidig deg". Nä jag fick hälla över allt i en ny bunke o tillsätta mera smör. Trots detta var det väldigt svårt att rulla ut, hål uppstod i degen hela tiden. Efter 40 minuters slit (alltså inga 5 minuter som det skulle ta) var det dags att grädda, 15 minuter blev 20 o kakorna flöt inte ut o blev spröda utan är snarare som torra finska pinnar. Snopet, då har jag mycket bättre recept sedan tidigare! Hälsningar Gunilla Lindhe tel 070 415 67 57

Liknande recept

Croissanter

(17)

Yoghurtscones med vallmofrön

(3)

Nässelscones

(3)

Muffins grundrecept

(36)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies