Kolasnitt med citron och pistasch

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2018-07-10

Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

Ann

2018-07-01

Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.

Liknande recept

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Coffee cake med äpple

(22)

Biscotti

(76)

Hallonkakor med mandel

(5)

Valnötsbröd

(18)

Pumpapaj med pekannötter

(9)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 tsk fint rivet citronskal
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 dl hackade pistagenötter

Kolasnitt med citron och pistasch

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

Klassiska kolasnittar är en höjdare, men med citron och pistaschnötter blir de helt ljuvliga! Recept: Eleonora Von Essen och Foto: Linda Priesitis

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:175º
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa ihop smör, socker, vaniljsocker, sirap och citronskal i en bunke. Blanda mjöl, bakpulver och pistaschnötter och rör ner i smeten.
  2. Dela degen i två bitar och forma till långa rullar. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem med fingrarna.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Ta ut och skär i sneda bitar, ca 2 cm breda. Låt svalna på plåten.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Britt-Mari

2018-07-10

Andra nötter, t ex cashew, funkar också bra. Kakorna fick högsta betyg av sommarens kaffegäster.

Ann

2018-07-01

Godaste kolasnitt jag någonsin ätit! Jag hackade inte pistagenötterna.

Liknande recept

Aprikos och valnötsbröd

(5)

Vegopizza på kikärtsbotten

(18)

Kalljäst focaccia med frön och nötter

(5)

Coffee cake med äpple

(22)

Biscotti

(76)

Hallonkakor med mandel

(5)

Valnötsbröd

(18)

Pumpapaj med pekannötter

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies