Kolasås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (6)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap
  • ingefära
  • 1 msk margarin eller smör

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull (ca 1½ liter). Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt tills den är ljusbrun och fått kolasmak, 10-15 min. Smaksätt ev med ingefära och lägg i en klick matfett.
  2. Mikro: Blanda 1½ dl vispgrädde, 50 g margarin eller smör, ½ dl sirap och ½ dl socker i en hög form. Tillaga utan lock på full effekt 4 min och därefter på halv effekt ytterligare 6 min, eller tills såsen tjocknat. Tillsätt ev ½ tsk ingefära och rör om.
  3. Kolasås passar även bra till konserverad frukt

Tål inte allt

  1. Utan mjölk: Byt ut grädden mot havrebaserad vaniljvisp, mjölken mot havre eller risdryck och använd mjölkfritt margarin. Låglaktos: Byt ut grädden mot låglaktosgrädde och mjölken mot låglaktosgrädde. Receptet är utan gluten och ägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ante

2014-06-01

Om man gör för fler än 100 personer så skadar det inte om man blandar i några deciliter likör!

6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1.5 dl socker
  • 0.5 dl sirap
  • ingefära
  • 1 msk margarin eller smör

Kolasås

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

7 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda grädde, mjölk, socker och sirap i en kastrull (ca 1½ liter). Koka upp och låt såsen koka ganska kraftigt tills den är ljusbrun och fått kolasmak, 10-15 min. Smaksätt ev med ingefära och lägg i en klick matfett.
  2. Mikro: Blanda 1½ dl vispgrädde, 50 g margarin eller smör, ½ dl sirap och ½ dl socker i en hög form. Tillaga utan lock på full effekt 4 min och därefter på halv effekt ytterligare 6 min, eller tills såsen tjocknat. Tillsätt ev ½ tsk ingefära och rör om.
  3. Kolasås passar även bra till konserverad frukt

Tål inte allt

  1. Utan mjölk: Byt ut grädden mot havrebaserad vaniljvisp, mjölken mot havre eller risdryck och använd mjölkfritt margarin. Låglaktos: Byt ut grädden mot låglaktosgrädde och mjölken mot låglaktosgrädde. Receptet är utan gluten och ägg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ante

2014-06-01

Om man gör för fler än 100 personer så skadar det inte om man blandar i några deciliter likör!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies