För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kokta majskolvar

Betyg (1-5):
3.19 (70 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 färska eller djupfrysta majskolvar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Tag bort ev bladhölje och trådar på kolvarna. Skölj de färska majskolvarna. Koka upp vattnet, tillsätt saltet. Lägg i kolvarna, som ska täckas av vattnet. Koka dem mjuka under lock 5-10 minuter. Lossa ett korn och pröva. Kokas de för länge blir de hårda.
  2. Tag upp majskolvarna och låt dem rinna av. Stick en gaffel eller "majshållare" i kortändarna på kolvarna och ät dem direkt.

Servering

Servera med mjukt smör eller margarin, salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Diana Johansson

2015-10-06

kan man frysa kokta majkolvar. eller råa ?

Ali

2014-06-30

Lägg till smör :) får den att bli godare

Liknande recept

Belugalasagne

(44)

Rucolasorbet

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Spagetti med tomatsås

(46)

Coleslaw med rödkål

(6)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 2 färska eller djupfrysta majskolvar
  • 1.5 liter vatten
  • 2 tsk salt

Kokta majskolvar

Betyg (1-5):
3.19 (70 betyg)

Tillagningstid: 10 minuter
1 portion
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tag bort ev bladhölje och trådar på kolvarna. Skölj de färska majskolvarna. Koka upp vattnet, tillsätt saltet. Lägg i kolvarna, som ska täckas av vattnet. Koka dem mjuka under lock 5-10 minuter. Lossa ett korn och pröva. Kokas de för länge blir de hårda.
  2. Tag upp majskolvarna och låt dem rinna av. Stick en gaffel eller "majshållare" i kortändarna på kolvarna och ät dem direkt.

Servering

Servera med mjukt smör eller margarin, salt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Diana Johansson

2015-10-06

kan man frysa kokta majkolvar. eller råa ?

Ali

2014-06-30

Lägg till smör :) får den att bli godare

Liknande recept

Belugalasagne

(44)

Rucolasorbet

(1)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Spagetti med tomatsås

(46)

Coleslaw med rödkål

(6)

Grillad spetskål och aubergine med fetaostyoghurt

(8)

Kronärtskocksröra med parmesan

(0)

Marinerade vegokorvs- och grönsaksspett

(1)