
Kokta kräftor
Betyg (1-5):
Huvudrollen i augustifesterna har förstås kräftorna!
Tillagningstid: 30 minuter + tid att kallna
1 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 liter vatten
- 1 sockerbit
- 2 dl porter
- 10 knippen krondill
- 1 kg kräftor
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom kräftorna i en rymlig kastrull. Spola kräftorna i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter.
- Lägg kräftorna i den kokande lagen, se till att vattnet täcker och lägg på locket. Låt koka 5-10 minuter.
- Tappa upp kallt vatten i diskhon, sätt ner kastrullen med kräftorna så svalnar de fortare. Byt ut det kalla vattnet ett par gånger. Eller sätt kastrullen i kyl över natten.
Liknande recept
Kokta kräftor
Betyg (1-5):
Huvudrollen i augustifesterna har förstås kräftorna!
Tillagningstid: 30 minuter + tid att kallna
1 kg
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser utom kräftorna i en rymlig kastrull. Spola kräftorna i kallt vatten. Koka upp lagen och låt den koka 10 minuter.
- Lägg kräftorna i den kokande lagen, se till att vattnet täcker och lägg på locket. Låt koka 5-10 minuter.
- Tappa upp kallt vatten i diskhon, sätt ner kastrullen med kräftorna så svalnar de fortare. Byt ut det kalla vattnet ett par gånger. Eller sätt kastrullen i kyl över natten.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!