Kokostoppar med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Maffiga och lättbakade kokostoppar med smak av choklad och apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g kokosflingor
  • 50 g smör, smält
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad
  • strössel, till garnering

Gör så här

  1. Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.
  2. Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  3. Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Choklad- och apelsinmuffins

Betyg
Betyg
(54)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 200 g kokosflingor
  • 50 g smör, smält
  • 1.5 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 apelsin, finrivet skal
  • Topping:
  • 100 g mörk choklad
  • strössel, till garnering

Kokostoppar med choklad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.75 (4 betyg)

Maffiga och lättbakade kokostoppar med smak av choklad och apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.
  2. Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
  3. Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Påskdessert med citroncurd

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Hasselnötsformar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rabarberflarn med frysriven vit choklad

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Semifreddo med nougat

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Citrusflarn

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Marängtårta med choklad

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Banankaka med choklad och nötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Choklad- och apelsinmuffins

Betyg
Betyg
(54)