
Kokostoppar med choklad
Betyg (1-5):
Maffiga och lättbakade kokostoppar med smak av choklad och apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 200 g kokosflingor
- 50 g smör, smält
- 1.5 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 apelsin, finrivet skal
- Topping:
- 100 g mörk choklad
- strössel, till garnering
Gör så här
- Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.
- Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
- Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.
Liknande recept
Kokostoppar med choklad
Betyg (1-5):
Maffiga och lättbakade kokostoppar med smak av choklad och apelsin. Doppa kokostoppen i smält choklad och strö över ett fint strössel så blir de rent av lyxiga!
Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:175º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Rör (vispa inte) ihop kokosflingor, smör, socker, ägg och finrivet apelsinskal (endast det orange). Låt vila ca 15 min.
- Skeda ut toppiga högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma ev till dem med blöta fingrar. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt kallna.
- Smält chokladen varsamt i vattenbad och doppa kokostopparna. Strö över strössel och låt stelna.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!