Kokostoppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (24 betyg)

Kokostoppar med citron, enkla att baka och perfekta att frysa in. Kokoskakorna blir extra goda med den mörka chokladen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g mörk choklad

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Vispa inte, då flyter kakorna ut. Tillsätt kokos, smör och rivet citronskal (riv bara det gula på citronen). Låt smeten stå cirka 10 minuter så att kokosflingorna sväller, då behåller kakorna formen.
  2. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål som tål värme. Ställ skålen på en kastrull med sjudande vatten och smält chokladen.
  5. Doppa nedre delen av de kalla kakorna i chokladen, stryk bort överflödig choklad och ställ dem sedan upp och ner på bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida Hallström

2013-10-28

Jag tyckte att det var jätte got allra godaste var chokladen

Grubbleri

2012-07-01

Smakar fan så mycket bättre utan citron. Kör med lite vaniljsocker så blir allt bra.

Liknande recept

Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Saffranscheesecake

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brownies med kokos- och citrontäcke

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Chokladdoppad kokoskola

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladdoppade saffranskolasnittar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(11)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 200 g kokosflingor
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 100 g mörk choklad

Kokostoppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.67 (24 betyg)

Kokostoppar med citron, enkla att baka och perfekta att frysa in. Kokoskakorna blir extra goda med den mörka chokladen.

Tillagningstid: 45 minuter
Ugnstemperatur:175º
35 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält smöret. Blanda ägg och socker. Vispa inte, då flyter kakorna ut. Tillsätt kokos, smör och rivet citronskal (riv bara det gula på citronen). Låt smeten stå cirka 10 minuter så att kokosflingorna sväller, då behåller kakorna formen.
  2. Klicka ut smeten med hjälp av två teskedar på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter. Lossa kakorna innan de kallnat.
  4. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en skål som tål värme. Ställ skålen på en kastrull med sjudande vatten och smält chokladen.
  5. Doppa nedre delen av de kalla kakorna i chokladen, stryk bort överflödig choklad och ställ dem sedan upp och ner på bakplåtspapper att stelna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Frida Hallström

2013-10-28

Jag tyckte att det var jätte got allra godaste var chokladen

Grubbleri

2012-07-01

Smakar fan så mycket bättre utan citron. Kör med lite vaniljsocker så blir allt bra.

Liknande recept

Spara recept

Rickards kärleksmums

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Saffranscheesecake

Betyg
Betyg
(51)
Spara recept

Saffransbullar med mandelmassa och vit chokladtopping

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Chokladpraliner med kardemumma

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Brownies med kokos- och citrontäcke

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Chokladdoppad kokoskola

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladdoppade saffranskolasnittar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Vita chokladpraliner med saffransfyllning

Betyg
Betyg
(11)