Kokostårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.26 (23 betyg)

Ljuvligt bakverk med luftig gräddfyllning och len söt glasyr.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 125 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg, gulan och vitan för sig
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk matfett till formen
  • 0.5 dl ströbröd
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 nypa salt
  • Garnering:
  • 100 g kokosflingor

Gör så här

  1. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt kokosmjölken. Vispa äggulorna med vaniljsockret. Blanda ihop med smörblandningen, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna hårda, blanda ner dem försiktigt i smeten. Smöra och bröa en hjärtformad bakform och häll i smeten. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

Fyllning

  1. Vispa grädde, socker och vaniljsocker.

Glasyr

  1. Vispa äggvitorna till skum, blanda försiktigt ner sockret och därefter salt, vaniljsocker och sirap. Fortsätt vispa tills vitan är hård.
  2. När kakan svalnat dela den i två delar. Lägg gräddfyllningen mellan bottnarna. Bred glasyren ovanpå och på sidorna, strö över kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Ingela! Det stämmer det du säger, det kan vara svårt att få plastskålar helt rena från fett vid diskning, och därför är glas- eller metallskål bättre! Lycka till med bakandet!

Ingela

2019-10-13

Jag har lärt mig att äggvita ska vispas i glas-, metall- eller porslinsskål, aldrig i plastbunke. Kan det ha varit problemet när inte vitan gick att få till fast skum?

Mana

2011-12-22

Glasyren bara faller ihop... har vispat hur länge somhelst, blir inte alls som på bilden!

Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 125 g smör
  • 2.5 dl socker
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 2 ägg, gulan och vitan för sig
  • 0.5 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk matfett till formen
  • 0.5 dl ströbröd
  • Fyllning:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr:
  • 2 ägg, endast vitan
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl sirap
  • 1 nypa salt
  • Garnering:
  • 100 g kokosflingor

Kokostårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.26 (23 betyg)

Ljuvligt bakverk med luftig gräddfyllning och len söt glasyr.

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör smör och socker mjukt. Tillsätt kokosmjölken. Vispa äggulorna med vaniljsockret. Blanda ihop med smörblandningen, tillsätt vetemjöl och bakpulver. Vispa äggvitorna hårda, blanda ner dem försiktigt i smeten. Smöra och bröa en hjärtformad bakform och häll i smeten. Grädda kakan i ca 30 minuter. Låt kakan svalna.

Fyllning

  1. Vispa grädde, socker och vaniljsocker.

Glasyr

  1. Vispa äggvitorna till skum, blanda försiktigt ner sockret och därefter salt, vaniljsocker och sirap. Fortsätt vispa tills vitan är hård.
  2. När kakan svalnat dela den i två delar. Lägg gräddfyllningen mellan bottnarna. Bred glasyren ovanpå och på sidorna, strö över kokos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-10-15

Hej Ingela! Det stämmer det du säger, det kan vara svårt att få plastskålar helt rena från fett vid diskning, och därför är glas- eller metallskål bättre! Lycka till med bakandet!

Ingela

2019-10-13

Jag har lärt mig att äggvita ska vispas i glas-, metall- eller porslinsskål, aldrig i plastbunke. Kan det ha varit problemet när inte vitan gick att få till fast skum?

Mana

2011-12-22

Glasyren bara faller ihop... har vispat hur länge somhelst, blir inte alls som på bilden!

Liknande recept

Spara recept

Kokosbollar med vit choklad och lime

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rabarber- och citrongräskompott med crunch

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(39)
Spara recept

Passionsfruktscheesecake

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Banoffee-paj

Betyg
Betyg
(113)
Spara recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Jordgubbstrifle med sockerkaka och pistagenötter

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blåbärstårta med rostad havregrynsbotten

Betyg
Betyg
(60)