För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Kokoskyckling från Kenya

Betyg (1-5):
3.49 (43 betyg)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  2. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Vanja. Det ska vara 1,2 kg hel kyckling i receptet. Mvh Maja/redaktör

Vanja

2020-09-15

Ska det bara vara 1 ynka kycklingfilé till detta recept för 4pers? Det finns ju ingen annan utfyllnad i form av blomkål broccoli el bönor. Har pratat med kundtjänst 2 gr idag men de vet helt enkelt inte. I receptet står det 1 kyckling (som jag tolkar som en hel kyckling) det är även kycklingklubba på bilden

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(10)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Indisk curry på kycklingfärs

(38)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(19)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Frikadeller i currysås

(9)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
  • 1 tsk salt

Kokoskyckling från Kenya

Betyg (1-5):
3.49 (43 betyg)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  2. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-09-21

Hej Vanja. Det ska vara 1,2 kg hel kyckling i receptet. Mvh Maja/redaktör

Vanja

2020-09-15

Ska det bara vara 1 ynka kycklingfilé till detta recept för 4pers? Det finns ju ingen annan utfyllnad i form av blomkål broccoli el bönor. Har pratat med kundtjänst 2 gr idag men de vet helt enkelt inte. I receptet står det 1 kyckling (som jag tolkar som en hel kyckling) det är även kycklingklubba på bilden

Liknande recept

Dillkokt kyckling

(10)

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

(0)

Indisk curry på kycklingfärs

(38)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(19)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(3)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Frikadeller i currysås

(9)