Kokoskyckling från Kenya

Betyg (1-5):
3.72 (36 betyg)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  2. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Dillkokt kyckling

(7)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(37)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
  • 1 tsk salt

Kokoskyckling från Kenya

Betyg (1-5):
3.72 (36 betyg)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  2. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Frikadeller i currysås

(9)

Dillkokta kycklinglår

(3)

Dillkokt kyckling

(7)

Delhi style chicken (kycklinggryta)

(15)

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

(37)

Julkycklingbollar med ingefära och apelsin

(2)

Kycklingrulader med färska örter

(6)

Saffranskokt kamutvete med chutneyglaserade kycklingben

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies