Kokoskyckling från Kenya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  2. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-09-21

Hej Vanja. Det ska vara 1,2 kg hel kyckling i receptet. Mvh Maja/redaktör

Vanja

2020-09-15

Ska det bara vara 1 ynka kycklingfilé till detta recept för 4pers? Det finns ju ingen annan utfyllnad i form av blomkål broccoli el bönor. Har pratat med kundtjänst 2 gr idag men de vet helt enkelt inte. I receptet står det 1 kyckling (som jag tolkar som en hel kyckling) det är även kycklingklubba på bilden

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(47)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1.2 kg hel kyckling
  • 1 msk olja till stekning
  • 1 hackad gul lök
  • 1 urkärnad och strimlad röd chili
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk socker
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor, eller efter smak
  • 1 tsk salt

Kokoskyckling från Kenya

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(48)

Förutom kokos har den här härliga grytan smak av citron, ingefära, curry och lök.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor. Rör om och fräs några minuter. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  2. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk. Lägg lock på grytan. Låt småkoka 25-30 minuter. Strö lite kokos på kycklingen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2020-09-21

Hej Vanja. Det ska vara 1,2 kg hel kyckling i receptet. Mvh Maja/redaktör

Vanja

2020-09-15

Ska det bara vara 1 ynka kycklingfilé till detta recept för 4pers? Det finns ju ingen annan utfyllnad i form av blomkål broccoli el bönor. Har pratat med kundtjänst 2 gr idag men de vet helt enkelt inte. I receptet står det 1 kyckling (som jag tolkar som en hel kyckling) det är även kycklingklubba på bilden

Liknande recept

Spara recept

Kycklingfilé i basilikasås med granatäpple

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Kycklingburgare med chiliaioli

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Delhi style chicken (kycklinggryta)

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(96)
Spara recept

Kycklingklubba med lök- och chilitäcke

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillkokta kycklinglår

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Indisk curry på kycklingfärs

Betyg
Betyg
(47)